ep archivo   el consejero delegado de repsol josu jon imaz
REPSOL - Archivo

JP Morgan reitera aquest dijous el seu suport a Repsol (sobreponderar, amb preu objectiu de 17,50 euros) després de reunir-se amb el conseller delegat de la petroliera, Josu Jon Imaz, a la setmana passada a Londres.

  • 15,20€
  • -0,13%

"A un preu de mercat de 5,4 vegades PE estimat per al 2023 i una rendibilitat en efectiu a tres anys del 26% de la capitalització borsària, suggereix que la relació risc/recompensa segueix sent positiva i reiterem sobreponderar", assenyala el banc nord-americà.

JP Morgan fa referència a diversos aspectes per reafirmar la seva valoració sobre la companyia. En primer lloc, fa referència a la capacitat de refinar dièsel de Repsol en un entorn d'escassetat de dièsel a Europa. A més, fa al·lusió al desbloqueig de les eficiències dels costos energètics, mentre subratlla que la disciplina de capital es manté “ferma”.

"El capex per al 2022 s'ha reiterat en 3.800 milions i les recompres accelerades van per bon camí (els primers 75 milions d'accions s'han amortitzat recentment)", destaca JP Morgan, que subratlla també el valor de refinat de més d'un dòlar per barril i el benefici per acció líder al sector del 5%.

"El marge al segon trimestre de 15 dòlars per barril (mitjana anual de 8,5 dòlars) eleva el BPA de l'exercici 2022 un 13% i situa les estimacions de JP un 9% per sobre del consens", conclou el banc.

Noticias relacionadas

contador