ep archivo   sede de amadeus en madrid
AMADEUS - Archivo

Amadeus ha rebut una pujada de consell i valoració per part dels analistes de JP Morgan. Aquests experts han millorat la seva recomanació de neutral a sobreponderar i han elevat el preu objectiu fins a 70 euros per acció des de 58 euros, xifra que llança un potencial alcista del 15% sobre el preu actual de mercat (59 euros).

  • 59,46€
  • -0,30%

Per JP Morgan, el principal catalitzador per a Amadeus serà "un punt d'inflexió en la recuperació dels viatges". En la seva opinió, "no només les comparacions interanuals es tornen molt més fàcils a partir d'aquí, sinó que després de cinc trimestres de rebaixes del model, creiem que estem en condicions de veure millores de guanys més consistents en el futur, a mesura que s'eliminin les restriccions de viatge i avanci el procés de vacunació".

Per a aquests analistes, Amadeus és una companyia "d'alta qualitat, que permet guanyar exposició a la recuperació dels viatges", ja que és líder de mercat en solucions tecnològiques de reserves per a aerolínies i hoteleria, cosa que el converteix en guanyador de quota de mercat a mitjà termini, amb operacions de la mida adequada, un perfil financer que anirà millorant i un balanç fort.

Aquests analistes destaquen que la IATA (Associació Internacional de Transport Aeri) ha millorat la seva previsió per al trànsit "per primera vegada des que va començar la pandèmia".

En la seva opinió, "l'aixecament de les restriccions de viatge a Europa conduirà a tendències de viatges similars a les observades als EUA, i beneficiarà Amadeus, que té una major exposició europea".

A més, recorden que la companyia té una quota de mercat superior al 40% en GDS (sistemes de distribució global) i en PSS (sistemes de servei de passatgers utilitzats per aerolínies). "Amadeus ha seguit invertint en àrees tecnològiques clau per mantenir el lideratge tecnològic a llarg termini, cosa que hauria de facilitar l'augment continu de la seva quota de mercat, amb uns competidors debilitats per la crisi de la Covid", afirmen.

A més, destaquen les mesures preses per rebaixar la base de costos, que ha aconseguit ja la major part de l'objectiu d'estalvi de 550 milions d'euros. "Si bé alguns dels costos relacionats amb la pandèmia haurien de tornar a mesura que es recuperin els volums, això també es veurà compensat en part per les eficiències estructurals que s'implementaran al llarg de 2021", destaquen.

Sobre el perfil financer, subratllen que "la companyia està prou capitalitzada, amb un deute net de 3.000 milions i una liquiditat disponible de 3.800 milions".

contador