ep fbrica de grifols a parets del valls barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

JP Morgan encara no confia en Grifols. El banc d'inversió nord-americà recorda que recentment en va rebaixar el consell a 'neutral', ja que considera que "la seva valoració actual no reflecteix els perills que l'amenacen a llarg termini". Ara, l'entitat dels EUA reitera aquesta recomanació i el seu preu objectiu, 33 euros, amb l'acció a 31,06 euros.

  • 8,45€
  • 0,76%

Una d'aquestes amenaces és el VX-814 de Vertex, un tractament oral que aspira a tenir resultats reeixits i que podria amenaçar els beneficis de Grifols.

L'entitat nord-americana alerta que aquest medicament, tot i trobar-se en fases inicials de desenvolupament, pot suposar una gran amenaça per a la Prolastina de Grifols, fàrmac del qual actualment depèn un 15% dels ingressos totals de la biofarmacèutica catalana.

A això s'hi sumen d'altres amenaces, com ara els tractaments amb immunoglobulines que estan duent a terme altres empreses com Momenta i Argenx. Totes dues "poden competir amb aquest negoci de Grifols, les vendes del qual representen actualment un 20% dels seus ingressos".

En definitiva, JP Morgan no veu que sigui un bon moment per entrar a la biofarmacéutica cotitzada en l'Ibex 35: "No veiem un entorn atractiu".

Noticias relacionadas

contador