ep fbrica de grifols a parets del valls barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

JP Morgan ha revisat a la baixa la recomanació de Grifols. El banc d'inversió nord-americà rebaixa el seu consell des de 'sobreponderar' a 'neutral' perquè considera que la valoració actual de la biofarmacèutica no reflecteix els problemes que haurà d'afrontar a llarg termini. A més, li rebaixa el preu objectiu dels 34 als 33 euros, amb el títol cotitzant a 32,94 euros per acció.

  • 10,18€
  • -0,34%

L'entitat dels EUA recorda que va elevar la seva recomanació de Grifols al juny de 2019 a 'sobreponderar' però que ja no té sentit reiterar-la, perquè "el momentum dels seus resultats ha passat".

JP Morgan creu que l'àrea de Biociència de Grifols no dóna més de si, i alerta que el coronavirus pot passar d'oportunitat a risc a la baixa si la cotitzada espanyola no ho gestiona bé. Referent a això, la biofarmacéutica acaba de posar dates als seus avanços contra el brot: test al maig i un tractament al juliol.

El tractament en qüestió emprarà una immunoglobulina hiperimmune contra el SARS-CoV-2, el patogen que produeix el virus. Des del mes de març, Grifols ha col·labora amb la FDA (les autoritats sanitàries estatunidenques) en la recol·lecció de plasma de pacients recuperats per emprar-lo per trobar una cura.

Per avançar en l'elaboració d'un test diagnòstic d'alta sensibilitat per a aquest virus, Grifols emprarà una tecnologia pròpia coneguda com a Amplificació Mediada per Transcripció, usada habitualment en centres de transfusió i bancs de sang. El seu objectiu és poder arribar a analitzar 1.000 mostres de sang al dia amb cadascun dels seus equips.

Noticias relacionadas

contador