bancos ibex portada
Alberto Sánchez

Sabadell celebra aquest dimarts el recolzament del banc d'inversió nord-americà JP Morgan, que eleva el consell a sobreponderar des de neutral (preu objectiu d'1 euro). JP anuncia aquesta decisió en un informe sobre el sector bancari espanyol en què assenyala que torna a analitzar els bancs espanyols "amb una postura cada vegada més positiva".

  • 1,90€
  • -0,84%
  • 10,20€
  • -2,45%
  • 4,88€
  • 0,80%

Pel que fa a la millora de Sabadell, aquests experts indiquen que reflecteix "una valoració poc exigent, l'adaptació a uns tipus d'interès més alts, una nova direcció que està executant bé l'estratègia, unes estimacions de BPA (benefici per acció) a la baixa i una millora de la rendibilitat".

JP Morgan reconeix que CaixaBank és un banc de més capitalització que Sabadell, amb "una franquícia de més qualitat" que aquest i "una sòlida posició de capital". Tot i així, es manté neutral en l'entitat, perquè considera que les expectatives del consens són "massa optimistes". Així, precisa que les previsions estan, de mitjana, un 10% per sota de les estimacions d'ingressos nets del consens per al 2022-2023. Així mateix, la valoració actual de CaixaBank el convida a mantenir aquesta postura. Fixa'n el preu objectiu de 3,10 euros.

FAVORITS ENTRE ELS BANCS ESPANYOLS INTERNACIONALS

Entre els bancs espanyols amb presència internacional, JP Morgan prefereix BBVA (sobreponderar, preu objectiu el desembre del 2023 de 7,30 euros) enfront de Santander (neutral, preu objectiu de 4,10 euros).

El banc nord-americà destaca que BBVA ofereix "una tractiva rendibilitat mitjana del 10% el 2022-2024". Reconeix les incerteses macroeconòmiques a Turquia, però creu que ja estan recollides a la cotització de l'entitat.

"Malgrat la valoració valorable de Santander, el CET1 inferior al 12% continua pesant en el preu de l'acció, segons el nostre parer", assenyala.

"Les nostres principals seleccions a Espanya són ara BBVA i Sabadell, mentre que reiterem infraponderar Bankinter (preu objectiu al desembre del 2023 de 5 euros)", conclouen des de JP Morgan.

Noticias relacionadas

contador