ep archivo - josep oughourlian nuevo presidente no ejecutivo de prisa
CARLOS ROSILLO - Archivo

Sorpresa al capital d'Indra. Joseph Oughourlian, president i màxim accionista del grup de comunicació Prisa, ha comprat un 4,1% del capital d'Indra, convertint-se en el quart accionista més gran de la companyia tecnològica.

  • 18,03€
  • -0,55%

L'entrada d'Oughourlian es produeix quan la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) està ampliant la seva presència al capital. En aquests moments, en controla el 25%, però el seu objectiu és assolir el 28%, ja que el Govern considera que Indra és estratègica per a la seguretat i la defensa d'Espanya.

Altres grans accionistes d'Indra són el fons d'inversió Fidelity (9,8%) i el grup de defensa SAPA (5%).

Oughourlian ha comprat més de 7,38 milions d'accions d'Indra, amb una valoració superior als 75 milions d'euros, segons les dades publicades per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aquest dimecres, la SEPI va aprovar proposar l'exdiputat socialista Juan Moscoso com a tercer conseller a Indra. El Govern vol convertir Indra en el principal referent a l'hora de fer inversions en matèria de Defensa, dins de l'augment de la despesa pública en aquest camp per la guerra d'Ucraïna.

Noticias relacionadas

contador