ep sede central de indra
INDRA

Indra, empresa global de tecnologia i consultoria, està treballant en la creació d'un bessó digital i un centre de control virtual al tram 2 de l'autovia A-2 del Nordeste, a Guadalajara. La iniciativa s'estableix dins del marc d'un dels pilots del projecte europeu d'R+D+i OMICRON que pretén millorar el manteniment de la xarxa europea de carreteres, així com la sostenibilitat.

  • 18,03€
  • -0,55%

L'objectiu del projecte és desenvolupar una plataforma de gestió intel·ligent d'actius que contribuirà a la reducció d'accidents i costos de manteniment, permetrà augmentar la capacitat i disponibilitat de la xarxa de carreteres i millorarà l'eficàcia de les actuacions d'intervenció a les vies.

En el cas del pilot espanyol, que lidera Indra i que compta amb la col·laboració d'Acciona i del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, com a titular de la infraestructura, està previst que desenvoluparà diferents tecnologies que facilitin la digitalització de les carreteres i la millora de les activitats d'inspecció i manteniment, per avançar cap al manteniment intel·ligent, predictiu i sostenible.

Aquest bessó digital, juntament amb una eina de suport a la presa de decisions, facilitaran la industrialització i l'automatització d'algunes tasques necessàries per a la gestió de carreteres, que actualment tenen un alt component físic i de mà d'obra. Això suposarà un salt qualitatiu a l'hora de fer les tasques de manteniment i operar la via de la forma més òptima i sostenible.

El pilot a l'A-2 inclou el desenvolupament d'un centre de control virtual descentralitzat, que permetrà als operadors accedir a tota la informació, interactuar i operar l'autovia de manera remota des de qualsevol lloc del món i facilitar les tasques de manteniment.

Noticias relacionadas

contador