ep imagen de recurso de trabajadores de laboratorio en busca de una vacuna contra el coronavirus
Peter Steffen/dpa - Archivo

Johnson & Johnson va dir aquest dilluns que ha suspès temporalment els assajos clínics de la seva vacuna contra la Covid-19 a causa d'una "malaltia inexplicable" en un participant de l'estudi, retardant una de les iniciatives de més alt perfil per a contenir la pandèmia global.

La malaltia del participant està sent revisada i avaluada per una junta independent de supervisió de dades i seguretat, així com pels metges clínics i de seguretat de la companyia, va dir el grup estatunidenc en un comunicat recollit per Reuters.

J&J, que publicarà els seus resultats financers trimestrals aquest dimarts, va afegir que tals pauses són normals en els grans assajos, que poden incloure desenes de milers de persones. La companyia va precisar que la "pausa de l'estudi" en l'administració de dosi de la vacuna candidata és una cosa diferent a quan les autoritats sanitàries demanen una "retenció reglamentària", assenyalant que el cas actual és el d'una pausa.

No obstant això, la decisió de J&J es produeix després d'una altra similar d'AstraZeneca. Al setembre, la farmacèutica britànica va fer una pausa en els assajos de l'última fase de la seva vacuna experimental contra el coronavirus, desenvolupada conjuntament amb la Universitat d'Oxford, a causa d'una malaltia inexplicable en un participant de l'estudi del Regne Unit.

Si bé s'han reprès els assajos al Regne Unit, el Brasil, Sud-àfrica i l'Índia, l'assaig estatunidenc segueix en suspens a l'espera d'una revisió reglamentària.

El Dr. William Schaffner, professor de malalties infeccioses de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vanderbilt, va assenyalar per correu electrònic que "tothom està en alerta pel que va passar amb AstraZeneca" i va afegir que podria portar una setmana reunir informació, apunta Reuters.

Noticias relacionadas

contador