ep archivo   la presidenta de inditex marta ortega y el consejero oscar garcia maceiras en la junta
INDITEX - Archivo

Recolzament de Jefferies en Inditex. La companyia novaiorquesa ha elevat el preu objectiu de la companyia tèxtil fins als 33 euros per acció des dels 28 euros anteriors, atorgant-li un potencial alcista del 16%. La companyia de moda té una cotització de 28,44 euros per títol. Així mateix, manté la recomanació sobre comprar el valor. "En un món d'incerteses, Inditex ofereix forts guanys d'accions", destaquen els analistes de Jefferies.

  • 43,48€
  • 0,14%

En un entorn marcat per una despesa menor en roba com a conseqüència de l'elevada inflació i de l'augment dels costos de l'habitatge i l'energia, les xifres que segueix Zara "són impressionants".

"Els guanys de més del 30% en les vendes obtingudes pel grup constantment després de la COVID semblen estar cada cop més vinculats a factors més duradors que el benefici desproporcionat d'una recàrrega de guarda-roba", indiquen des de Jefferies.

Davant d'aquest escenari, des de l'entitat han millorat les seves estimacions per a Inditex i "preveuen un creixement interanual al quart trimestre del 14%, amb un marge brut informat de +30 punts bàsics interanual i despeses operatives de +5%, cosa que dona com a resultat un marge EBIT del quart trimestre del 15,7% fins als 1.500 milions d'euros".

Al costat positiu, al banc d'inversió nord-americà creuen que la cadena de subministrament única d'Inditex li permet vendre moda d'una manera més precisa i oportuna que els seus competidors, cosa que li ha permès capejar la COVID-19 amb rebaixes més baixes que els seus competidors.

"A més, el grup hauria de tenir oportunitats d'expansió de participació de mercat en un món posterior a la COVID, amb una reestructuració significativa de la capacitat física competidora en curs", afegeixen.

Tot i això, als experts els produeix "una mica de calfred" la Xina, encara que vaticinen que, una vegada posada en marxa la reobertura econòmica del gegant asiàtic, el grup es troba davant d'un nou context.

Així mateix, ressalten la solidesa de Zara als Estats Units i veuen "un potencial de creixement significatiu en aquest mercat". "Aquest nivell molt alt de compromís del consumidor amb Zara sembla que s'està traduint en un trànsit en línia molt fort per al negoci als EUA. Creiem que aquest és un bon indicador de l'impuls general de vendes de la cadena en aquest mercat", subratllen.

De cara al futur, per al 2023/2024 situen el creixement d'Inditex en un +7%, mentre que per al 2024/2025 el situen en +6%. "La previsió d'efectiu net del gener del 2023 de 10.000 milions d'euros hauria de donar suport a un altre període de distribució excepcional de dividends", conclouen Jefferies.

Noticias relacionadas

contador