ep archivo   un cartel de una tienda zara a 5 de marzo de 2022 en madrid espana
A. Pérez Meca - Europa Press - Archivo

Jefferies subratlla en un informe el potencial que Zara, principal marca d'Inditex, té als Estats Units. "La calor de marca de Zara continua sent impressionant allà", assenyala la companyia britànica. "El continu augment de la població hispana i la represa de les obertures de botigues haurien de proporcionar vents de cua duradors", afegeix.

  • 43,74€
  • 0,37%

Jefferies reitera el seu consell de comprar Inditex, amb un preu objectiu de 27,50 euros, xifra que suposa un potencial de pujada del 18% des dels nivells actuals de cotització.

"Durant els últims mesos, l'acceleració dels guanys de quota de mercat ha permès Inditex superar amb escreix les seves homòlogues europees. Un EV/EBIT d'11 vegades el 2023 no hauria de preocupar, si el grup pot continuar gaudint d'un excés considerable de vendes", apunten aquests analistes.

"La nostra anàlisi suggereix que un èxit més gran als EUA i els guanys de les ofertes premium poden seguir sent vents de cua el 2023. I que la renovació del vestidor pot haver seguit el seu curs als EUA i al Regne Unit, però no així a l'Europa continental", expliquen.

Òmicron sembla haver esmorteït la demanda dels anys 2021 i 2022 a Europa en comparació amb els Estats Units. "La nostra aproximació a les vendes de moda a Europa continental apunta que les vendes entre novembre del 2021 i març del 2022 són un 5,6% inferiors a les que hi havia abans d'òmicron. Això es compara amb el creixement del 13,2% als Estats Units", detallen aquests analistes. Tot i això, destaquen la "notable resistència" d'Inditex en crisis prèvies tant a Europa com a Espanya i comenten que "l'exposició europea del 60% d'Inditex hauria de continuar oferint un context de demanda resistent fins al primer trimestre del 2023, i per als resultats del tercer trimestre del 14 de desembre”.

Finalment, Jefferies es refereix a la competència que suposen per a Inditex les empreses de moda en línia i anticipa que poden implicar una menor amenaça. "A Shein estan apareixent els primers indicis d'una pujada de preus i una inversió menor en la captació de clients. En aquest context més ampli, les marques d'Inditex (especialment les cadenes més joves) haurien de ser capaces de recuperar part del terreny perdut enfront dels especialistes en línia durant la Covid", augura.

Noticias relacionadas

contador