ep archivo   cartel del banco santander
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Amb una recomanació de comprar, els analistes de Jefferies eleven el preu objectiu de Santander, des dels 4,9 euros als 5 euros per acció, i augmenten la previsió de beneficis després de la publicació de resultats per part del banc espanyol.

  • 4,86€
  • 1,17%

"Augmentem les previsions de beneficis en un 1% el 2023 i 2024 i en un 4% el 2025. Hem reduït les nostres previsions de provisions a causa de les millors tendències de risc sostingudes, encara que això també ha tingut algun cost per als supòsits de NII", relaten en un recent informe.

Pel que fa al consell de comprar, assenyalen que "el gran descompte davant la suma de les parts sintètica del banc s'havia tancat, però encara veiem atractiva la diversificació de Santander i una major ponderació cap als préstecs de consum/minoristes a l'entorn actual".

Sobre la presentació dels comptes de Santander, a Jefferies destaquen que l'orientació per al 2023 es va mantenir estable per part de la gerència, “però l'objectiu de ROTE de més del 15% encara implica un augment d'un dígit alt per a les expectatives de consens per al 2023". A més, "les tendències de la qualitat dels actius al Brasil i els EUA van ser tranquil·litzadores, amb provisions millors del que s'esperava".

"A última instància, el lliurament de la guia de ROTE del grup apuntaria a un benefici net superior als 10.700 milions d'euros per al 2023 i implicaria una pujada d'un sol dígit alt respecte al consens d'uns 10.000 milions d'euros", afegeixen.

Comenten també que, "al revés del consens, la gerència va mantenir estable la guia de rendibilitat per al 2023, encara que va admetre que la combinació pot ser una mica diferent, amb un impuls a Europa i Mèxic que va demostrar ser millor del que s'esperava enfront de les tendències més febles al Brasil i als EUA".

Pel que fa als riscos, afirmen que, “si bé el comerç va ser el principal impulsor de l'augment dels guanys al primer trimestre, les provisions també van ser més baixes del que s'esperava amb el cost de risc (CoR) declarat per la companyia. La taxa de morositat va disminuir tant al Brasil com als Estats Units i la gerència va reiterar un missatge de confiança sobre l'estabilitat del CDR al Brasil i la normalització gradual als EUA".

Banc Santander ha presentat un benefici net de 2.571 milions d'euros al primer trimestre del 2023, xifra que suposa un 1% més que sl mateix període de l'any passat. "Excloent-ne l'efecte del gravamen temporal a Espanya per a l'any, que es va comptabilitzar íntegrament al primer trimestre, el benefici atribuït seria de 2.795 milions, un 10% més", ha precisat l'entitat.

Noticias relacionadas

contador