ep archivo   la presidenta de banco santander ana botin presenta los resultados del ano 2022 en la
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Com valoren els analistes els resultats de Banc Santander? Aquestes són les primeres valoracions que han realitzat els experts sobre les xifres del primer trimestre del banc espanyol més gran, que està baixant amb força en borsa a la sessió.

  • 4,80€
  • -0,16%

JEFFERIES: COMPRAR, 4,90 EUROS

Els experts de Jefferies, que aconsellen comprar el valor, amb una valoració de 4,90 euros per acció, comenten que el benefici net del trimestre supera les estimacions del consens en un 5%, impulsat per les operacions de 'trading', que van generar un benefici de 715 milions d'euros, molt per sobre de la previsió de 461 milions.

A més, assenyalen que els resultats "estan en camí" de complir les guies anticipades per al conjunt de l'exercici, i que la ràtio de capital CET 1 s'ha situat al 12,2%, lleugerament per sobre del previst.

Com a principals factors negatius, destaquen la "caiguda més pronunciada dels dipòsits a Espanya (-6% intertrimestral) i els guanys per sota del consens al Brasil (-10% enfront del consens)", que "poden generar alguns dubtes" i un "focus més gran en els fluxos de finançament".

RENTA 4: SOBREPONDERAR, 4,24 EUROS

Per part seva, els analistes de Renta 4, que aconsellen sobreponderar el valor, amb un preu de 4,24 euros, assenyalen que "el marge d'interessos s'ha situat en línia amb les previsions, i la resta de línies principals superen les estimacions".

"Per àrees geogràfiques, bona lectura a Europa, on el benefici net ha superat les estimacions. Tot i això, al Brasil el benefici net decep", afegeixen.

Com a factors positius, destaquen el descens trimestral de la taxa de morositat i un “augment interanual de les provisions del 37% que s'explica pel procés de normalització als Estats Units”.

"Les xifres mostren una evolució dels ingressos recurrents sòlida, amb un marge d'interessos que creix un 14%, en línia amb la guia de creixement de doble dígit per al 2023 i unes comissions netes recolzades pel bon comportament dels negocis de pagaments, assegurances, gestió d'actius i banca d'inversió”, destaquen aquests experts.

"Encara que les xifres són bones", afegeixen, "el mal resultat del Brasil enfront de les estimacions podria fer que el mercat no les reculli bé en cotització. Així mateix, la ràtio de liquiditat, que tanca el trimestre al 152%, podria ser interpretat pel mercat com a baix”.

BANKINTER: COMPRAR, 4,25 EUROS

"Les mètriques de gestió del grup són bones –inversió creditícia, ingressos recurrents, eficiència i rendibilitat/RoTE– i els índexs de qualitat evolucionen positivament", indiquen des de Bankinter, empresa que aconsella comprar, amb un preu objectiu de 4,25 euros.

Els seus experts reiteren el consell de compra perquè "la rendibilitat/RoTE Ordinari se situa al rang alt del sector, la ràtio de capital CET1 es manté a un nivell confortable i l'eficiència (costos/ingressos) se situa entre les millors de la banca europea".

A més, comenten que el "marge d'interessos -principal font de resultats- guanya tracció gràcies al dinamisme comercial i les pujades de tipus"; i “els índexs de qualitat creditícia evolucionen positivament”.

Finalment, assenyalen que "les provisions augmenten significativament, però menys del que s'esperava perquè el cost del risc/CoR evoluciona millor del previst".

Noticias relacionadas

contador