ing sede portada
15,25€
  • 0,30€
  • 2,03%

Jefferies ha reiterat aquest dimarts la seva aposta per ING. La companyia manté el consell de 'comprar' i un preu objectiu de 14,10 euros per acció, respecte als nivells d’11,08 euros en què cotitza el títol (un potencial alcista del 29%).

Malgrat tot, Jefferies li demana explicacions per les seves recents polèmiques. L'última d'elles va tenir lloc aquest dilluns, quan el Banc Central d'Itàlia va prohibir al banc holandès acceptar nous clients per problemes d’antiblanqueig.

I tot, de cara al dia de l'inversor que ING celebrarà el proper 25 de març. Una data en què Jefferies s'espera que l'holandesa utilitzi com a catalitzador de cara a un 2019 "amb una millor dinàmica de guanys" després d'un 2018 "com a any de transició".

Per Jefferies, l'actual valoració d'ING és "atractiva" i esperen que l'entitat financera aprofiti per presumir de múscul digital davant els seus accionistes. A més, les finances del banc holandès s'haurien de veure recolzats per les seves sinergies.

L'agència de qualificació creditícia S&P ha publicat aquest dimarts un comunicat en què assegura que "seguirem monitoritzant si existeix qualsevol problema que pugui afectar la nostra visió de la reputació d'ING".

Pel que fa als problemes d'ING amb la Justícia, el d'aquest dilluns no va ser el primer que va protagonitzar. Sense anar més lluny, el 2018 ING va acceptar pagar una multa de 775 milions d'euros a Holanda.

El motiu? Tancar una investigació sobre errors en les seves polítiques de diligència durant un període de temps comprès entre 2010 i 2016. A més, l'aleshores director financer de la companyia, Koos Timmermans, va acabar deixant l'entitat. Precisament, les accions d'ING van caure el passat 5 de març al costat de les d'ABN Amro després de la publicació d'un informe sobre blanqueig de diners.

Noticias relacionadas

contador