ing portada logo leon
14,90€
  • -0,01€
  • -0,07%

El Banc Central d'Itàlia ha prohibit al banc holandès ING aceptar nous clients al seu país. El motiu es deu a una sèrie de problemes detectats en el sistema contra el blanqueig de diners.

Amb tot, el banc central italià assegura en un comunicat que els clients actuals d'ING "no es veuen afectats per la disposició".

Aquesta disposició ha estat adoptada després d'una sèrie d'inspeccions dutes a terme entre l'1 d'octubre de 2018 i el 18 de gener de 2018. A més, el banc central italià assenyala que ING ja està prenent mesures per participar activament en l'enfortiment del seu sistema global antiblanqueig.

No és la primera vegada que el banc holandès es veu embolicat en un cas d'aquest tipus.

Sense anar més lluny, el 2018 ING va acceptar pagar una multa de 775 milions d'euros a Holanda. El motiu? Tancar una investigació sobre errors en les seves polítiques de diligència durant un període de temps comprès entre 2010 i 2016. A més, l'aleshores director financer de l’empresa, Koos Timmermans, va acabar deixant l'entitat.

Precisament, les accions d'ING van caure el passat 5 de març al costat de les d'ABN Amro després de la publicació d'un informe sobre blanqueig de diners.

El reportatge de la revista 'De Groene Amsterdammer forma part d'una investigació del Projecte d'Informació sobre el Crim Organitzat i la Corrupció (OCCRP, per les sigles en anglès), que va publicar dilluns un article sobre el presumpte rentat de diners a través del Banc de la Troica de Rússia.

Noticias relacionadas

contador