ep james costos 20181003191802
CONGRESO - Archivo

James Costos, conseller de Grifols des del 2020 i exambaixador dels Estats Units a Espanya entre el 2013 i el 2017, no ha signat l'informe financer presentat per la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en un moment en què els comptes de l'empresa es troben sota un gran escrutini públic.

  • 9,89€
  • -0,64%

Tot i això, Grifols ha explicat que Costos es trobava "absent per motius personals" i que "no ha manifestat disconformitat ni cap oposició amb la documentació" enviada al regulador. La resta de consellers de Grifols sí que han signat els comptes.

COMPTES NO AUDITATS

D'altra banda, la farmacèutica ha assenyalat que els comptes presentats no estàs auditats, però que "ha rebut confirmació per escrit de KPMG (la companyia auditora) que espera completar els seus procediments interns i emetre la seva opinió d'auditoria abans del 8 de març de 2024, avançant-se a la data límit de la legislació espanyola vigent".

En aquest sentit, Sergio Ávila, analista d'IG, comenta que “un dels principals aspectes que ha afectat la confiança dels inversors és la notícia que els resultats anuals de Grifols encara no han estat aprovats pel seu auditor, KPMG”.

Segons la seva opinió, aquesta manca d'aprovació ha generat incertesa al voltant de la situació financera de l'empresa i ha resultat en una caiguda del 10% en el preu de les seves accions. La manca de transparència pel que fa als resultats financers anuals pot influir negativament en la percepció dels inversors sobre la salut financera de Grifols”.

Per a aquest expert, les acusacions de frau comptable de Gotham City Research, malgrat que han estat refutades per l'empresa, "han contribuït a sembrar dubtes entre alguns inversors sobre la integritat de l'empresa".

Per acabar, Àvila comenta que "és important destacar que l'evolució del preu de les accions de Grifols en el futur dependrà en gran mesura de la confiança dels inversors a l'empresa".

Per això, considera "fonamental esperar la publicació dels resultats anuals auditats per obtenir una visió completa de la situació financera de Grifols".

Noticias relacionadas

contador