dl grifols
Auledas via Wikimedia Commons

Els experts de Bankinter consideren que els resultats presentats aquest dijous per Grifols, corresponents al quart trimestre del 2023 i al conjunt de l'exercici, són "secundaris fins que, a través de la informació sol·licitada per la CNMV sobre els seus comptes després de l'informe publicat al gener per Gotham City Research, s'aclareixin les estructura corporativa i els interessos creuats amb les parts vinculades”.

  • 9,51€
  • 1,04%

Aquests analistes, que mantenen el consell de vendre i el preu objectiu 'en revisió' fins que no s'aclareixin les pràctiques comptables de l'empresa, assenyalen que "no hi ha canvis en els criteris comptables", de manera que Grifols segueix "consolidant les dues filials sense participació accionarial (Haema i BPC Plasma)".

Segons valoren, "això es reflecteix que la càrrega per interessos minoritaris (la part del benefici net que s'emporten les filials) suposa el 67% del benefici consolidat abans de minoritaris, una xifra elevada i que no trobem en altres empreses del sector".

LA CNMV TRIGARÀ SETMANES

Pel que fa a la investigació de la Comissió Nacional del Mercats de Valors després de les acusacions de Gotham City sobre les pràctiques comptables, el regulador ha confirmat aquest dimecres que havia sol·licitat informacional addicional a l'empresa i que encara "trigarà setmanes" a publicar-ne les conclusions.

"Vam haver de sol·licitar aclariments o informació complementària, que ja hem rebut, i estem analitzant aquests documents", va explicar el president de la CNMV, Rodrigo Buenaventura, durant la presentació del Pla d'Activitats del 2024.

Els documents "els acabem de rebre fa pocs dies i encara requerim unes setmanes més, aquests processos són molt complexos", va afirmar.

També va assenyalar que l'organisme està en contacte amb els seus "homòlegs nord-americans", és a dir, la Comissió de Borsa i Valors dels EUA (SEC), i actualment els dos estan "analitzats aquests documents".

XTB: L'IMPORTANT ÉS EL FLUX DE CAIXA LLIURE

Des de la companyia XTB, afirmen que "el negoci no està generant els mateixos beneficis que generava els anys anteriors. De fet, el seu flux de caixa lliure va ser negatiu el 2023, acumulant dos anys consecutius en negatiu".

Segons la seva opinió, "aquest tipus de dades és fonamental per a una companyia a la qual se li acusa de maquillatge comptable, ja que els beneficis poden 'ajustar-se' comptablement, però el flux de caixa presenta la imatge real de la companyia".

Noticias relacionadas

contador