jack-ma-fondateur-de-alibaba-reconnait-son-impuissance-face-a-al-contrefacon-chine

El fundador d'Alibaba i Ant Group, Jack Ma, ha perdut el títol de l'home més ric de la Xina, després de la publicació d'una classificació en la qual els seus competidors han escalat posicions, mentre que el seu imperi era sotmès a un profund examen per part dels reguladors xinesos.

Ma i la seva família van arribar el 2019 i 2020 a la primera posició dels més rics de la Xina a la Hurun Global Rich List. No obstant això, segons l'última llista publicada, se situen al quart lloc, darrere de Zhong Shanshan, propietari de la companyia d'aigua embotellada Nongfu Spring; Pony Ma, propietari de Tencent Holding; i Collin Huang, fundador de Pinduoduo, segons recull Reuters.

La seva caiguda dels primers lloc es produeix "després que els reguladors de la Xina frenessin Ant Group i Alibaba en qüestions antimonopoli", tal com apunta l'informe Hurun.

Els problemes de Ma es van desencadenar després d'un discurs del 23 d'octubre durant el qual va criticar el sistema regulador de la Xina, cosa que va portar a la suspensió de l'OPV de 37.000 milions de dòlars d'Ant Group tot just uns dies abans del seu intent de sortida a borsa.

Des de llavors, els reguladors han reforçat les investigacions antimonopoli al sector tecnològic del país, i Alibaba s'ha portat gran part de la pressió. L'organisme regulador del mercat va llançar una investigació oficial antimonopoli sobre Alibaba al desembre.

Així mateix, han començat a reforçar el seu control sobre el sector de les empreses de tecnologies finaceres i han sol·licitat a Ant que converteixi algunes de les seves empreses en una societat financera per ser regulada com les empreses tradicionals.

Ma va desaparèixer de l'ull públic durant uns tres mesos, fet que va donar lloc a frenètiques especulacions sobre el seu parador. No obstant això, va reaparèixer al gener en un vídeo de 50 segons.

Noticias relacionadas

contador