ep porcesador de intel
INTEL - Archivo

Intel va pronosticar aquest dijous uns marges de benefici més baixos durant els propers anys, mentre intenta recuperar el lideratge en la fabricació de xips i posa en marxa noves fàbriques, cosa que fa que les seves accions caiguin un 9% al mercat 'fora d'hores'.

  • 34,38$
  • -0,09%

L'empresa també va informar que les vendes del tercer trimestre no van complir les expectatives, i el seu conseller delegat, Pat Gelsinger, va dir a Reuters que l'escassetat d'altres xips necessaris per fabricar ordinadors està frenant les vendes dels xips processadors insígnia de la empresa.

Les vendes ajustades del tercer trimestre es van situar als 18.100 milions de dòlars, per sota de les estimacions de 18.240 milions.

Durant una conferència telefònica amb els inversors, Intel, amb seu a Santa Clara (Califòrnia), va avançar que els marges de benefici brut se situaran probablement entre el 51% i el 53% durant els pròxims dos o tres anys.

La previsió està molt per sota del 56,2% que els analistes esperen per 2021, segons dades de Refinitiv.

Gelsinger va dir que la raó principal és l'ambiciós pla d'Intel d'introduir diverses generacions noves de tecnologia de fabricació de xips per a 2025. Totes les noves generacions de tecnologia de fabricació de xips tendeixen a ser menys eficients durant les seves primeres fases, i es tornen més rendibles a mesura que els fabricants de xips perfeccionen els seus processos.

Els plans de canvi d'Intel preveuen treballar en diverses generacions de tecnologia en paral·lel, van dir els executius.

"Tenim un parell d'anys per treballar, però això donarà un gran resultat", va afirmar Gelsinger. "Creiem que totes les nostres agressives inversions en aquest moment seran recompensades amb escreix al mercat".

El pla de Gelsinger de refer l'empresa solucionant els seus problemes interns de fabricació i obrint les portes als clients externs ha estat ben acollit pels inversors, ja que les accions han pujat prop d'un 11% aquest any abans que els resultats d'aquest dijous anul·lessin gran part dels guanys.

En una inesperada previsió a llarg termini, Intel va dir que espera uns ingressos almenys dels 74.000 milions de dòlars el 2022, per sobre de les estimacions dels analistes de 73.000 milions de dòlars. Però la companyia també té previst gastar molt, assenyalant que les despeses de capital podrien arribar als entre 25.000 i 28.000 milions de dòlars el 2022 i augmentar durant els anys següents.

Noticias relacionadas

contador