cbintelsecurity ashort

Intel ha anunciat aquest dimarts una inversió inicial de 33.000 milions d'euros per desenvolupar programes d'R+D i fabricar semiconductors a la Unió Europea, segons el comunicat publicat per la companyia. La direcció preveu que el muntant final pugi a 80.000 milions d'euros durant la propera dècada.

  • 34,20$
  • -2,40%

L'anunci inclou plans per invertir 17.000 milions d'euros inicials en una fàbrica de semiconductors d'avantguarda a Alemanya, crear un nou centre d'R+D i disseny a França i invertir en R+D, fabricació i serveis de fosa a Irlanda, Itàlia, Polònia i Espanya. Amb aquesta inversió, Intel planeja portar la tecnologia més avançada a Europa, creant un ecosistema de xips europeu de propera generació i abordant la necessitat d'una cadena de subministrament més equilibrada i resistent.

En una fase inicial, Intel planeja desenvolupar dues plantes de semiconductors, la primera a Magdeburg, Alemanya, la capital de Saxònia-Anhalt. La planificació començarà immediatament, i s'espera que la construcció comenci a la primera meitat del 2023. Es preveu que la producció entri en funcionament el 2027, pendent de l'aprovació de la Comissió Europea.

L'objectiu és que les fàbriques lliurin xips utilitzant les tecnologies de transistors Angstrom, els més avançades d'Intel, atenent les necessitats tant dels clients de fosa com d'Intel per a Europa i a tot el món com a part de l'estratègia IDM (fabricant de dispositius integrats) 2.0 de la companyia.

La companyia també ha anunciat que continua invertint en el projecte d'expansió de Leixlip, Irlanda, invertint-hi 12.000 milions d'euros addicionals i duplicant l'espai de fabricació per portar la tecnologia de processador Intel 4 a Europa i ampliar els serveis de fosa.

D'altra banda, Intel i Itàlia van iniciar negociacions per habilitar una instal·lació de fabricació de back-end d'última generació. Amb una inversió potencial de fins a 4.500 milions d'euros, aquesta fàbrica crearia aproximadament 1.500 llocs de treball d'Intel més 3.500 llocs de treball addicionals entre proveïdors i socis, i les operacions començarien entre el 2025 i el 2027.

Pel que fa a l'evolució de l'R+D, Intel planeja construir al voltant de Plateau de Saclay (França) el seu nou centre europeu d'R+D, creant 1.000 nous llocs de treball d'alta tecnologia a Intel, amb 450 llocs de treball disponibles per a finals de 2024. França es convertirà a la seu europea d'Intel per a la informàtica d'alt rendiment i capacitats de disseny d'intel·ligència artificial.

Unes inversions que també arribaran a Polònia, Bèlgica i Espanya. Al nostre país, Intel planeja establir laboratoris conjunts a Barcelona al costat del centre de supercomputació per avançar la informàtica.

"La Llei de xips de la UE facultarà les empreses privades i els governs a treballar junts per millorar dràsticament la posició d'Europa al sector dels semiconductors. Aquesta àmplia iniciativa impulsarà la innovació en R+D d'Europa i portarà la fabricació d'avantguarda a la regió en benefici dels nostres clients i socis de tot el món. Estem compromesos a exercir un paper essencial en la configuració del futur digital d'Europa durant les properes dècades”, ha indicat Pat Gelsinger, CEO d'Intel.

Noticias relacionadas

contador