• A més, els clients també van pujar un 1,3% respecte al mes de març, quan va acabar el primer trimestre
cesar gonzalez bueno ing
ING

La filial a Espanya del grup bancari holandès ING explicava al tancament del segon trimestre de l'exercici amb 3,62 milions de clients, la qual cosa representa un increment del 5,5% respecte al mateix període de l'any anterior i de l'1,3% enfront de les dades del mes de març, quan es va tancar el primer trimestre.

  • 14,91€
  • 1,47%

Segons explica l'entitat en un comunicat, recollit per 'Europa Press', el creixement és més acusat en aquells clients que tenen a ING com el seu banc principal, els quals van superar a 30 de juny els 1,87 milions. D'aquesta manera, el nombre de clients de l'entitat que disposa d'una 'Cuenta Nòmina' s'ha incrementat un 11,9% respecte a l'any anterior i un 2,6% en relació amb el primer trimestre.

El negoci detallista a Espanya del banc holandès compte, a més, amb 32.800 milions d'euros en dipòsits, un 9,1% més que fa un any i un 3,4% per sobre del nivell registrat en el trimestre anterior. La concessió de crèdit, per la seva banda, s'ha incrementat un 14,1% en els últims dotze mesos, fins a 14.400 milions d'euros. En relació amb el trimestre anterior, aquest avanç és del 4%.

D'altra banda, ING incideix que també ha centrat els seus esforços en els productes d'inversió, on s'enquadren els fons d'inversió, els plans de pensions i el bróker. "Gràcies a l'avanç d'aquestes àrees, ING ha aconseguit depassar la barrera dels 56.000 milions d'euros en fons sota gestió, amb un increment el 12,8% respecte a juny de 2016", assegura el banc, la taxa del qual de morositat se situa en el 0,88%.

Respecte al negoci de banca majorista, ING destaca el "bon comportament" de les àrees de finançament estructurat, 'financial markets' i 'real estate finance''.

GUANYA UN 1,5% MENYS FINS A JUNY

Aquest dimecres l'entitat financera també ha presentat els seus resultats del primer semestre, en el qual ha guanyat un 1,5% menys. En concret, ING ha aconseguit un benefici net atribuït de 2.514 milions d'euros. A més, ha informat que en els primers sis mesos de l'any va obtenir uns ingressos subjacents per valor de 8.928 milions d'euros, un 3,4% més que en el primer semestre de 2016. Així mateix, el marge d'interès subjacent es va situar en l'1,51%, enfront de l'1,50% del període comparable.

En total, ING explica a tancament del primer semestre amb una cartera de clients a tot el món de 36,5 milions

D'altra banda, els dipòsits d'ING van augmentar un 4% interanual en el primer semestre, fins a situar-se en 533.200 milions d'euros. Les hipoteques residencials, per la seva banda, es van incrementar fins a 282.400 milions, un 0,5% més. I quant al segon trimestre de l'exercici vigent, el banc holandès va comptabilitzar un benefici net atribuït de 1.371 milions d'euros, un 0,9% més que entre els mesos d'abril i juny d'un any abans. Els ingressos subjacents, per la seva banda, van aconseguir els 4.532 milions d'euros, un 0,3% menys.

El conseller delegat del banc, Ralph Hammers, ha explicat que l'entitat ha realitzat importants inversions en el marc operacional per a la seva transformació digital durant el trimestre, i ha celebrat l'augment de la base de clients del grup fins als 36,5 milions durant els sis primers mesos de l'any.

Noticias relacionadas

contador