bankia

ING i Bankia han renovat el seu acord que estableix les condicions per a l'ús de la xarxa de caixers automàtics per part dels clients d'ING de manera gratuïta. L'acord es manté pràcticament com estava, amb l'excepció que ING rebaixa la comissió que cobra als seus clients per treure de caixers de Bankia 50 euros o menys. Abans aquesta comissió era de 0,85 euros i ara passarà a ser de 0,65 euros.

Aquesta quantitat, 0,65 euros, és la que Bankia cobra a ING per cada operació de retirada d'efectiu que els clients de l'entitat holandesa s'efectuïn en màquines del banc que presideix José Ignacio Goirigolzarri.

Amb el pagament d'aquesta comissió per operació, ING contribueix a la inversió realitzada per Bankia per mantenir i modernitzar els seus caixers, segons han destacat les dues entitats en sengles comunicats.

En el cas que el client tregui 50 euros o més del caixer, la retirada serà gratuïta, és a dir, ING assumirà aquests 0,65 euros. No obstant això, si la retirada és d'un import menor, el client haurà de sufragar el cost. Això ja passava amb l'anterior acord, però la diferència és que aquest cost ara serà de 0,65 euros i abans era de 0,85 euros.

L'acord, que va entrar en vigor l'octubre de l'any 2017, permet a ING posar a disposició dels seus clients una xarxa de més de 5.400 caixers alhora que garanteix a Bankia uns ingressos mínims derivats de les comissions per la utilització dels seus caixers.

Fa uns dies, el conseller delegat d'ING, César González-Bueno, ja advertia que l'entitat estava reforçant la seva relació amb Bankia després d'haver arribat recentment a un acord amb el banc per facilitar la transició dels seus 100.000 clients d'Empreses, un servei que l'entitat holandesa deixarà d'oferir a Espanya. Mitjançant aquest acord, Bankia ofereix a aquests clients les mateixes condicions que tenien en ENG. "Bankia és un soci fiable i amb el qual tenim una magnífica relació", va apuntar el directiu, una relació que "es va reforçant per diferents vies."

L'entitat holandesa manté, de moment, un acord amb Euro Automatic Cash, la companyia que gestiona els caixers de Popular. No obstant això, aquest acord podria estar en risc un cop la xarxa d'aquesta entitat s'integri definitivament en la de Santander. De moment, "segueix en vigor", segons va explicar González-Bueno, que no va aclarir que passarà quan els caixers de Popular perdin aquesta marca. En virtut d'aquest acord, els clients treuen diners gratis de les màquines de Popular, Pastor i Targobank.

Noticias relacionadas

contador