ep archivo   fachada de la sede de indra a 31 de marzo de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El Consell d'Administració d'Indra, presidit per Marc Murtra, ha aprovat portar a la Junta Ordinària d'Accionistes, prevista per al proper 30 de juny, l'ampliació a setze des de catorze al nombre de consellers.

  • 18,03€
  • -0,39%

En concret, Indra proposarà el nomenament de María Ángeles Santamaría Martín (exconsellera delegada d'Iberdrola Espanya) i Elena García Armada (enginyera industrial i fundadora de Marsi Bionics) com a conselleres independents.

A més, proposarà Pablo Jiménez de Parga com a conseller dominical, en resposta al que sol·licita Amber Capital, controlat per l'inversor Joseph Oughourlian, que controla més del 7% del capital i planeja assolir-ne el 10%.

Jiménez de Parga, un advocat amb gran experiència, també és secretari del Consell d'Administració de Prisa, empresa controlada per Amber Capital, ja que ostenta una participació propera al 30%.

Aquests nomenaments es produeixen després del nomenament com a conseller delegat de José Vicente de los Mozos per cobrir la vacant generada després de la dimissió d'Ignacio Mataix, que ha provocat la dimissió del conseller Axel Arendt pel seu desacord amb aquest canvi en la direcció.

Indra ha comentat que el nomenament de les dues conselleres independents "permetrà complir la recomanació 17 del Codi de bon govern, amb almenys la meitat d'independents d'un total de setze consellers. Alhora, reforça el compromís d'Indra amb la diversitat de gènere, fins a assolir el 37,5% de presència femenina al Consell”.

“Si els accionistes ens donen suport, comptarem amb un consell més ampli, sòlid i divers per afrontar els il·lusionants reptes i oportunitats que Indra té al davant i donar resposta a les demandes dels nostres grups d'interès. Estem construint un projecte empresarial més consistent i tenim motius específics per ser optimistes”, ha afirmat Marc Murtra, president d'Indra.

Noticias relacionadas

contador