ep archivo   jose vicente de los mozos
RENAULT - Archivo

El consell d'administració d'Indra ha nomenat pel procediment de cooptació José Vicente de los Mozos conseller executiu per cobrir la vacant generada després de la dimissió Ignacio Mataix Entero, segons la informació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 18,10€
  • -1,42%

De los Mozos ha estat designat com a conseller delegat i se n'ha aprovat el contracte de prestació de serveis executius. S'incorporarà a la companyia "amb caràcter immediat", i el seu nomenament se sotmetrà a la ratificació dels accionistes d'Indra a la propera junta ordinària d'accionistes, prevista per al 30 de juny.

L'òrgan de govern de la companyia ha acceptat la dimissió com a conseller de Mataix "com a conseqüència de la resolució del seu contracte de prestació de serveis executius, després de la conclusió del procés de selecció del nou conseller delegat".

"El consell d'administració reitera la seva valoració excel·lent de la gestió de Mataix, que romandrà prestant els seus serveis a la companyia com a assessor estratègic del consell d'administració per un període de dos anys", destaca la companyia.

Marc Murtra, president d'Indra, ha destacat que "és un privilegi per a Indra comptar amb un conseller delegat amb l'experiència internacional, la independència i el bagatge industrial de José Vicente de los Mozos", amb qui espera "treballar junts per impulsar la companyia del futur, una Indra més centrada en els negocis i en les noves oportunitats tecnològiques que ofereix la nova conjuntura internacional”.

“Per mi és una satisfacció venir a Indra i posar la meva experiència de quaranta anys en companyies multinacionals al servei d'Indra i dels seus professionals magnífics. Al costat del president, liderarem un projecte reeixit als sectors i mercats en què estem presents”, ha assegurat el nou conseller delegat d'Indra.

De los Mozos va néixer el 1962, està casat i té 4 fills. És titulat en Enginyeria Aeronàutica per la Universitat Politècnica de Madrid, compta amb un Màster en Tècniques de Producció, pel CESEM de Madrid i un Executive Program per la Universitat de Stanford (SEP). Ha estat membre del comitè executiu del Grup Renault, president del consell d'administració de Renault España i president de l'Associació Nacional de Fabricants d'Automòbils (ANFAC).

El 1978 entra a Renault Espanya com a aprenent i, després d'obtenir la seva titulació d'enginyeria, passa a formar part de l'equip d'enginyers de la factoria de carrosseria Montaje de Valladolid. El 1993, es trasllada a París per exercir diferents tasques de responsabilitat en la direcció d'enginyeria de Renault per posteriorment tornar a Espanya com a cap del departament d'embotiment de la factoria de carrosseria Montaje de Valladolid i, més tard, responsabilitzar-se dels departaments de xapa i embotició de la planta de Palència.

El 2003, passa a Nissan Motor Ibérica, a Barcelona, com a adjunt al director Industrial, per posteriorment ser nomenat director de Nissan Motor el 2005. Un any després, ocupa la vicepresidència, encarregant-se de totes les operacions industrials de Nissan Espanya. El setembre del 2008, entra a l'empresa FICOSA (proveïdor de l'automoció) com a director general d'automoció.

L'octubre del 2009, torna a Renault com a director de Fabricació de vehicles del grup i, posteriorment, director de fabricació i logística a Europa. El 2018, José Vicente de los Mozos és nomenat director general de fabricació i logística del grup Renault a nivell mundial.

Així mateix, el consell d'administració "ha pres raó de la dimissió presentada, a la mateixa sessió, pel conseller independent Axel Arendt amb efectes immediats, agraint-li els serveis prestats". Indra ara haurà de designar un nou conseller independent.

Noticias relacionadas

contador