indra ch47f
Indra.

Indra ha signat amb el Ministeri de Defensa d'Espanya un contracte de 35 milions per dotar l'helicòpter de transport militar Chinook CH47F de tot un paquet de sistemes electrònics de defensa per protegir l'aeronau en missions internacionals, tal com ha afirmat la companyia en un comunicat enviat als mitjans.

  • 17,89€
  • -0,83%

Aquest tipus d'aeronaus tenen la capacitat de volar a baixa altura, al contrari de les que tenen ala fixa, però això també provoca que sigui un risc tant per a l'helicòpter com per als passatgers. És per això que Indra dotarà les unitats de tot un sistema electrònic de defensa que reforçarà el seu actual paquet defensiu.

S'hi incorporarà l'alertador radar ALR-400FD d'Indra, completament digital, amb interconnexions de fibra òptica, i preparat per detectar i identificar a gran distància la presència de plataformes enemigues i altres amenaces radar. Indra sosté que la seva capacitat per vigilar de manera instantània tot l'espectre radar, en lloc de cobrir diferents franges a través d'estratègies d'exploració de bandes parcials com era habitual en generacions anteriors, permet fins i tot la detecció de les amenaces més modernes, com les que empren tècniques de gran salt en freqüència.

També s'hi incorpora el sensor InWarner, que integra un alertador míssil i un alertador làser, que detecta si algun designador ha fixat blanc sobre l'helicòpter. "La integració dels dos elements permet una consciència situacional completa i eleva l'eficàcia a l'hora d'activar les contramesures per neutralitzar l'atac", comenten a l'escrit.

Així mateix, el sistema InShield de contramesures per infraroig permetrà protegir l'aeronau davant d'atacs amb míssils terra-aire de curt abast de tipus MANPADS i de guia infraroja durant els vols a baixa altura, els enlairaments i els aterratges.

Indra sosté que el sistema d'autoprotecció instal·lat al Chinook CH47F serà exportable a altres aeronaus CH-47, així com a tot tipus de plataformes d'ala fixa o rotatòria.

"La tecnologia d'Indra assegura la supervivència de la plataforma i aporta a l'exèrcit espanyol una superioritat sobre l'espai electromagnètic cada cop més important en qualsevol missió. Del seu domini, i de la capacitat per impedir que l'adversari hi pugui accedir lliurement, depèn la capacitat de l'exèrcit per operar i desplegar-se en zona de conflicte. Operacions especials, d'evacuació de ferits, de transport de material o d'atac serien impossibles sense comptar amb aquesta tecnologia”, comenten des de la companyia.

Noticias relacionadas

contador