eurofighter indra
Indra.

Indra s'ha adjudicat un contracte de la Direcció General d'Armament i Material, a proposta de l'Exèrcit de l'Aire, per a la utilització d'un sistema basat en tècniques d'intel·ligència artificial (IA) per al manteniment predictiu a C.16 Eurofighter, tal com ha comunicat la companyia.

  • 18,20€
  • 0,00%

S'encarregaran de desenvolupar un nou sistema d'intel·ligència artificial que dotarà els caces de capacitat per autodiagnosticar l'estat de gairebé una vintena de sistemes crítics d'avió i reforçarà la seguretat en vol i la superioritat del qual és un dels avions de combat més sofisticats del planeta.

El sistema permetrà detectar amb antelació la possibilitat d'errors en diferents elements crítics i comprovarà que l'aeronau es troba en perfecte estat abans de cada enlairament. Aquest manteniment intel·ligent, tal com indiquen a l'escrit, no només eleva la seguretat, també estalvia costos i estén la vida útil de cada plataforma, assegurant la màxima disponibilitat de la flota.

El sistema analitzarà els enormes volums de dades recollides pels sistemes dels caça i les processarà per cercar qualsevol comportament anòmal. Així mateix, registrarà les condicions exactes de l'entorn en què s'ha produït aquesta anomalia i classificarà les dades per entrenar-se al sistema, incrementant així la seva precisió progressivament. Indra estudiarà la possibilitat d'instal·lar sensors addicionals a l'aeronau per potenciar les capacitats del sistema.

Indra afirma que així avança en la digitalització dels sistemes de Defensa que són clau per al futur. El núvol de combat, la hiperconnectivitat, la realitat virtual o la pròpia intel·ligència artificial seran tecnologies decisives perquè els exèrcits mantinguin la seva capacitat operativa durant els propers anys, afirma a l'escrit.

El desenvolupament d'aquesta solució, que es va iniciar en el marc del projecte de la Base Aèria Connectada Sostenible i Intel·ligent (BACSI) de l'Exèrcit de l'Aire, millora el manteniment de l'Eurofighter i obre un camí nou en l'ús de la IA en aquesta caça. La companyia provarà aquesta solució a l'àmbit de sosteniment 4.0, que serveix de zona de proves per introduir les tecnologies més avantguardistes abans de portar-les a àmbits crítics d'operació.

"La implantació d'aquesta solució d'IA suposarà una fita, fins ara no explorada, en el manteniment d'aeronaus a Espanya. També representa un avenç en l'aplicació del concepte de Sosteniment 4.0 en què Indra està treballant i que planteja la introducció de les tecnologies més avantguardistes per gestionar de manera integral i amb un grau de control mil·limètric el manteniment i la logística dels exèrcits”, destaquen des de la companyia.

Noticias relacionadas

contador