indra defensa

Indra, coordinadora espanyola del Futur Sistema de Combat Aeri Europeu (FCAS), juntament amb l'alemanya FCMS i la francesa Thales, ha iniciat una nova fase per desenvolupar una suite de sensors, ajudes defensives i sistemes d'atac en xarxa anomenada NSDAS, que suposarà "un canvi radical" a les capacitats operatives del sistema d'armes de propera generació (NGWS), ha declarat la companyia en un comunicat.

  • 18,20€
  • 0,55%

França, Alemanya i Espanya són els tres països impulsors del projecte NGWS i busquen mitjançant aquesta suite de sensors equipar les plataformes d'avions de nova generació (LNG) i remote carrier (RC) del sistema d'armes de propera generació.

Aquest desenvolupament inclourà l'arquitectura tecnològica de sensors de nova generació i el disseny d'extrem a extrem, que proporcionarà més prestacions i funcionalitats. A més, Indra assegura que "donarà lloc a una superioritat aèria indiscutible en els desafiadors escenaris operatius del futur", ja que potencia la maduració de les tecnologies dels sensors, la consciència situacional, la potència de foc i la capacitat de supervivència amb una arquitectura connectada de sistemes i serveis.

En aquesta fase, la multinacional consolidarà la definició i l'arquitectura de la suite de sensors en xarxa i els diferents components de connexió i distribució essencials per als LNG i RC. El pla d'Indra és que la NGWS faci front als reptes operatius de la dècada del 2040, per la qual cosa la fase de desenvolupament està previst que comenci el 2028.

Aquest nou sistema de combat aeri cerca ampliar les capacitats de combinació total de sistemes per sobre de la suma dels actius individuals. Pel que fa als sensors, NSDAS es basa en la col·laboració entre plataformes per implementar funcions de forma nativa.

Finalment, Indra ha volgut destacar que l'inici d'aquestes operacions "representa una fita molt important" que reforça el compromís "d'FCMS, Indra i Thales per continuar treballant en el desenvolupament conjunt de la innovadora visió NSDAS per al futur NGWS".

Noticias relacionadas

contador