ep indra desarrolla un radar de proteccion activa para proteger vehiculos blindados de drones
INDRA

Indra, companyia d'enginyeria tecnològica, ha desenvolupat un nou radar de protecció activa que incorpora les tecnologies digitals més avançades per protegir vehicles, blindats i tancs de les amenaces, cada cop més variades, que s'estan emprant als nous escenaris de conflicte, moltes senzilles, però eficaces, mentre que altres resulten molt més sofisticades.

  • 18,03€
  • -0,55%

A Ucraïna s'ha posat en relleu la vulnerabilitat dels tancsi vehicles blindats davant dels míssils guiats, llançacoets i drons que, malgrat el seu reduït cost, aconsegueixen posar en perill plataformes molt més avançades, aportant amb això un gran avantatge tàctic.

El nou radar d'escombrada electrònica d'Indra detecta, identifica i realitza el seguiment de tota mena de projectils, des dels tradicionals míssils antitancs, llançagranades o municions convencionals, fins a les noves amenaces que sorgeixen. Determina amb precisió la trajectòria i el moment estimat de l'impacte de míssils guiats, microdrons i míssils i drons autònoms.

També detecta i dona seguiment a nous dispositius experimentals o hipersònics, com les noves municions fletxa que arriben a velocitats molt per sobre del so i tenen una secció radar particularment petita.

Per a Manuel Escalante, Director General de Defensa d'Indra, "aquest sofisticat radar demostra la capacitat d'Indra per donar una resposta ràpida i eficaç a les necessitats que plantegen els nous escenaris de conflicte. Es tracta d'un sistema pioner, que ja ha demostrat unes prestacions excepcionals i que constitueix un element crític per a la supervivència de vehicles i blindats davant les noves amenaces”.

Les capacitats del radar mantenen les prestacions sota condicions extremes, tant de calor com de fred i fins i tot amb elevada humitat, pluja o neu. Resisteix tota mena de moviments, vibracions i impactes i opera en entorns electromagnèticament saturats i amb elevat soroll.

El sistema incorpora intel·ligència per discriminar falsos blancs i evadir els possibles intents de l'enemic d'interferir en el seu funcionament amb diverses tècniques utilitzades per saturar i burlar les mesures de protecció convencionals. La seva completa digitalització permet un processament del senyal.

Noticias relacionadas

contador