• La companyia perd un 6% en l'acumulat de l'any
  • La capitalització borsària es redueix en més de 6.000 milions d'euros en tot just 10 mesos
amancio ortega

2017 no és un bon any a borsa per a Inditex. I ja és estrany. El gegant tèxtil des de 2009 està tancant tots els exercicis amb guanys en el preu de les seves accions a la calor del creixement dels beneficis. No obstant això, aquest any acumula pèrdues del 6% que aguditza aquest dimarts en deixar-se un 3%.

  • 43,87€
  • -3,24%

De fet, és el pitjor valor de l'IBEX 35 durant la sessió després de Siemens Gamesa, que es desploma un 7%. El gegant tèxtil perd així els 30 euros, cosa que no passava des del març. A més, amb aquest retrocés del 3% s'acosta a la caiguda del 3,6% del 31 d'agost, que va ser la seva pitjor jornada borsària des del 24 de juny de 2016, quan tot el mercat es va desplomar com a conseqüència del resultat del referèndum al Regne Unit en favor de Brexit. Tècnicament, perfora el suport de 30,3 euros, que es converteix en resistència, i "no té un nou suport fins als 29,2 euros", assenyala José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'.

La caiguda d'aquest dimarts es produeix sense notícies aparents d'última hora que afecten la cotització. No obstant això, la companyia presidida per Pablo Isla, que té el seu cor logístic a Catalunya amb diversos dels seus centres més importants, té en la roba d'hivern de les seves principals marques una de les seves principals vies per generar ingressos. És a dir, les temperatures càlides poden desincentivar les compres o obligar les empreses de la indústria a promoure ofertes, cosa que estreny els marges, apunten fonts del sector.

Les pèrdues a l'any per a Inditex suposen esborrar 6.000 milions d'euros de capitalització borsària, que cau fins als 94.000 milions d'euros. S'allunya així del nivell dels 100.000 milions que ha tingut bona part de l'any, mentre que s'hi acosta Banc Santander, que està en 91.000 milions. Mentre que la fortuna d'Amancio Ortega, que compta amb un 59% del capital, es redueix fins als 76.700 milions de dòlars -uns 66.000 milions d'euros-, per darrere de Warren Buffett, Bill Gates i Jeff Bezos, segons l'índex 'Bloomberg Billonaires'.

Els moviments a la baixa de les accions d'Inditex durant els últims mesos no han descoratjat els experts que aposten pel valor. El 59% dels analistes que segueix FactSet recomana comprar, el 38% aconsella mantenir i el 3% restant vendre. El preu objectiu que li atorga és de 36,1 euros, fet que suposa un potencial del 21% respecte a la seva cotització actual.

Noticias relacionadas

contador