cbamancioortega

Inditex ha nomenat Jorge Zapata Suárez apoderat d'algunes de les seves filials, entre elles el seu vaixell insígnia Zara, després de deixar aquest càrrec el fundador del gegant gallec, Amancio Ortega, que a finals de l'any passat va abandonar aquesta responsabilitat en 53 societats del grup.

En concret, Zapata Suárez serà apoderat de Zara Espanya, Zara Home Espanya, Grup Massimo Dutti, Oysho Espanya, Uterqüe Espanya i Kiddy's Class Espanya, segons publica el Butlletí Oficial del Registre Mercantil (BORME). Jorge Zapata és arquitecte i té un despatx, Jorge Zapata Suárez S.L, que està vinculat amb Inditex.

El fundador i màxim accionista del gegant tèxtil, amb una participació del 59,294%, equivalent a un paquet de 1.848 milions d'accions, va deixar de figurar com a apoderat de Berskha, Lefties, Oysho, Pull & Bear, Stradivarius, Tempe Disseny, Zara Home Logística, Zara Disseny, Massimo Dutti, entre algunes de les 53 ensenyes en què figurava.

Fonts coneixedores d'aquest moviment han explicat a Europa Press que es tractava d'una mesura purament administrativa sense impacte en les societats del grup, atès que Ortega va cedir les funcions executives de la companyia el 2011 a Pablo Isla.

Ortega va ingressar el 2017 un total 1.256 milions d'euros en concepte de dividends de la companyia a través de les societats Pontegadea Inversions i Partler, amb les quals controla gairebé el 60% de l'accionariat d'Inditex, davant els 1.108 milions que va percebre pel mateix concepte el 2016.

El fundador d'Inditex va tancar 2016 amb actius immobiliaris valorats en 6.719 milions d'euros, xifra que suposa 661 milions d'euros més que un any abans, agrupats a la seva societat Pontegadea Immobiliaria, que compta amb un patrimoni net de 6.485 milions d'euros, superior als 5.460 milions d'euros d'un any abans.

L'empresari, que inverteix part dels dividends que rep d'Inditex al sector immobiliari, posseeix la major empresa del sector de titularitat espanyola, centrada en la compravenda i lloguer de grans edificis, que compta amb una cartera d'actius integrada fonamentalment per edificis de oficines, no residencials, situats al centre de grans ciutats a Espanya, al Regne Unit, França, als Estats Units i Àsia.

Noticias relacionadas

contador