• El resultat d'explotació se situa enación se sitúa en 2.822 milions d'euros, amb un increment del 9%
  • La companyia ha generat 9.245 llocs de feina a tot el món durant els últims dotze mesos
zara tienda compras

El benefici net d'Inditex en els nou primers mesos de l'exercici -entre l'1 de febrer i el 31 d'octubre- va pujar un 9%, fins als 2.205 milions d'euros, mentre que el resultat d'explotació (EBIT) es va situar en 2.822 milions d'euros, amb un increment del 9%.

  • 46,63€
  • -0,06%
El creixement de les vendes, juntament amb les inversions realitzades, han portat a Inditex a la generació de 9.245 nous llocs de treball a tot el món

El Marge Brut de la companyia tèxtil va aconseguir els 9.492 milions d'euros, amb un creixement del 9%, i representa el 57,9% de les vendes. Respecte a aquestes, la companyia ha explicat que s'han incrementat un 11% en els nou primers mesos de l'exercici 2016 i han aconseguit la xifra de 16.403 milions d'euros. A tipus de canvi constant, l'increment suposa el 15%, amb un creixement "sòlid" de les vendes en superfície comparable, segons la companyia. Aquest creixement en vendes, juntament amb les inversions realitzades pel grup, ha permès la generació de 9.245 nous llocs de treball a tot el món durant els últims dotze mesos, 1.705 a Espanya, segons ha explicat la companyia.

El president d'Inditex, Pablo Isla, ha subratllat la importància d'aquesta dada i ha afirmat que “el creixement de la companyia està permetent una notable generació d'ocupació i de valor als diferents països, molt especialment a Espanya gràcies a l'efecte calma, la qual cosa suposa una extraordinària notícia”. “Aquest fet -explica Isla- és conseqüència de la política continuada d'inversions tant operatives com a comercials dutes a terme per la companyia, i del desenvolupament actual del model integrat de tendes i venda online, que seguirem impulsant”.

En acabar l'exercici, Inditex compta amb 7.240 botigues en 93 mercats i aconsegueix els 41 mercats online, després del llançament de la plataforma de comercial electrònic de les seves cadenes a Turquia. La companyia, que ha incorporat el pagament amb mòbil en totes les cadenes del grup a Espanya, ha comunicat que les vendes en botiga i online a tipus de canvi constant van créixer un 16% entre l'1 de novembre i el 12 de desembre de 2016.

Els resultats d'Inditex estan "molt alineats" amb les previsions, expliquen els experts de Renta 4. Aquests analistes destaquen que els ingressos continuen creixent a doble dígit, que el marge brut segueix cedint pressionat per la fortalesa del dòlar i que el benefici operatiu i net acceleren el ritme de creixement enfront del primer semestre de 2016 afavorits per una comparativa menys exigent.

Inditex cau en aquests moments amb més força després de publicar els seus resultats. De fet, és el segon pitjor títol de l'IBEX, amb retallades de l'1,64% (32,450 euros). Així i tot, la companyia segueix cotitzant prop dels màxims històrics, marcats el 3 de desembre de 2015, en els 34,68 euros.

Noticias relacionadas

contador