• Aquest dijous es va desplomar un 3,6% fins a tancar per sota dels 32 euros
  • El retrocés es va produir sense notícies i amb el triple de negociació del que és habitual
ep pablo isla
EUROPA PRESS

Inditex no ha aconseguit rebotar aquest divendres després de les pèrdues d'aquest dijous, quan es va desplomar un 3,59% durant la qual va ser la seva pitjor sessió des del 24 de juny de 2016, el dia en què les borses es van enfonsar en conèixer el resultat del referèndum britànic a favor de Brexit. El valor del grup va baixar dels 100.000 milions d'euros, un nivell que ha recuperat durant la sessió però que ha acabat cedint.

  • 45,34€
  • 1,43%

El gegant tèxtil va acabar amb un retrocés del 0,2% fins als 31,85 euros, per sota dels 32 euros per primera vegada des del març. El retrocés d'aquest dijous es va produir, a més, amb una absència de notícies destacades sobre l'empresa que puguin afectar la cotització, i amb més del triple de títols negociats del que és habitual. En concret, la mitjana està al voltant dels 2 milions i, per la seva banda, el saldo d'aquest dijous va ser de 6,7 milions d'accions intercanviades.

Inditex va ser, de fet, el pitjor valor de l'IBEX 35. Una cosa molt fora del que és habitual per a l'empresa de la qual és màxim accionista Amancio Ortega i que comanda, des de fa anys, Pablo Isla. El valor acumula descensos del 13% des que va tocar màxims anuals a principis de juny als 36,9 euros. O, el que és el mateix, ha perdut més de 13.000 milions d'euros en menys de tres mesos. Aquest dijous, es va deixar més de 3.000 milions.

El descens d'Inditex va reduir la fortuna d'Amancio Ortega en més de 2.400 milions de dòlars -2.000 milions d'euros- fins als 81.800 milions de dòlars -68.800 milions d'euros-, segons les estimacions de Forbes. El multimilionari gallec va arribar a ser l'home més ric del món per unes hores aquest dijous, però després de la sessió, es va veure superat per Bill Gates, que maneja xifres de 85.300 milions de dòlars -71.780 milions d'euros-, i Jeff Bezos, amb 83.500 milions de dòlars -70.270 milions d'euros-.

Amb la caiguda borsària d'ahir, Inditex eleva el potencial de revaloració que li atorguen els analistes. En concret, els experts que segueix FactSet estimen de mitjana un preu objectiu de 37,94 euros. Aquesta xifra suposa un potencial de revaloració del 18% enfront dels nivells actuals. El 65% d'aquests analistes aconsella comprar, entre ells els de Santander GCB, Telsey, Liberum, Société Générale, Banc Sabadell, Jefferies, Invest Securities i RBC Capital Markets. Per la seva banda, el 26% opta per mantenir i el 9%, per vendre.

Noticias relacionadas

contador