ep tabaco humo fumador fumando cigarro cigarros 20190528133303
EUROPA PRESS - Archivo

La companyia tabaquera Imperial Brands (-7%) va registrar un benefici operatiu ajustat de 1.469 milions de lliures esterlines (1.645 milions d'euros) durant els sis primers mesos del seu exercici fiscal, que representa una reculada del 9,3% respecte del mateix període del seu anterior any fiscal, després que el consell de la multinacional hagi rebaixat un 33,3% l'import del dividend, fins a 41,70 penics per acció.

  • 18,26£
  • -0,95%

Per part seva, els ingressos de la companyia procedents de les vendes de tabac es van mantenir estables en 3.509 milions de lliures esterlines (3.929 milions d'euros), mentre que els ingressos per la venda d'altres productes alternatius van caure un 43,9%, fins a 83 milions de lliures (93 milions d'euros).

"Si bé complim amb les nostres expectatives revisades, estem decebuts amb aquests resultats i ens mantenim totalment enfocats cap a totes les oportunitats per enfortir l'acompliment del negoci", van indicar Dominic Brisby i Joerg Biebernick, co consellers delegats de la companyia, que van assenyalar que la Covid-19 havia tingut un petit impacte fins ara sobre la seva activitat, encara que van avançar que aquest serà més notable durant la segona meitat de l'any.

"El desapalancament continua sent una prioritat clau, per la qual cosa el consell ha decidit rebaixar un terç el dividend per accelerar el repagament del deute", van afegir.

En aquest sentit, Imperial Brands, propietària d'Altadis, va acordar el mes d'abril passat la venda de Tabacalera, divisió que agrupa el seu negoci de cigars, a través de dues operacions per un muntant agregat de 1.225 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador