ep puros habanos cohiba
FLICKR - Archivo

La multinacional britànica Imperial Brands, propietària d'Altadis, ha acordat la venda de Tabacalera, divisió que agrupa el seu negoci de cigars, a través de dues operacions per un muntant agregat de 1.225 milions d'euros, segons ha informat la companyia, que emprarà els ingressos obtinguts per reduir el seu apalancament.

La venda del negoci de cigars ha estat pactada mitjançant dues transaccions: primer la transferència del negoci nord-americà (Premium Cigar USA) per 185 milions d'euros a la signatura Gemstone Investment Holding Ltd, i a continuació, en una segona operació de 1.040 milions d'euros, Allied Cigar Corporation adquireix el negoci de cigars a la resta del món (Premium Cigar RoW).

Totes dues operacions, pendents del compliment de certes condicions, incloent-hi les habituals autoritzacions antimonopoli, podrien tancar-se durant el tercer trimestre de 2020.

Imperial Brands ha precisat que la transacció referent a Premium Cigar RoW inclou la venda de la fàbrica de cigars premium de República Dominicana el tancament dels quals estava previst per al 2021. Així mateix, la britànica ha indicat que en aquesta transacció, el pagament de 88 milions d'euros serà diferit 12 mesos des del tancament, i la resta, 69 milions, serà diferit i contingent a la transferència d'aquesta fàbrica.

El preu de venda representa un múltiple de 11,8 vegades l'Ebitda de l'exercici 2019 de manera independent, la qual cosa reconeix el caràcter de luxe dels negocis i el seu perfil de creixement internacional. Després d'ajustar l'import fiscalment i per altres costos, Imperial preveu que la venda proporcionarà a la companyia plusvàlues d'uns 1.094 milions d'euros, que es destinaran a disminuir el deute de l'empresa.

El negoci de cigars va contribuir uns 80 milions de lliures (91 milions d'euros) al benefici abans d'impostos d'Imperial Brands, va indicar la multinacional.

"Ha estat una transacció complexa, que involucra socis i actius d'empreses conjuntes de múltiples geografies, i ens agradaria agrair a tots els involucrats haver treballat tant per fer possible un acord", van celebrar Dominic Brisby i Joerg Biebernick, co-consellers delegats interins d'Imperial Brands. "Aquesta venda reforça la nostra ambició estratègica de convertir-nos en una organització més àgil, mentre que els guanys generaran valor per als accionistes amb la reducció del deute", van afegir.

Imperial ha comptat per a la venda de Premium Cigar USA i Premium Cigar RoW amb l'assessorament de la boutique financera espanyola AZ Capital, entitat inclosa al rànquing 2019 elaborat per Dealogic dels deu bancs d'inversió més actius a Espanya en operacions de fusions i adquisicions (M&A).

En aquest sentit, la signatura espanyola d'inversió ha subratllat que la venda del negoci de cigars purs d'Imperial Brands ha estat una operació "enormement complexa", que, des del seu anunci a l'abril de 2019, ha involucrat equips negociadors en 7 països diferents i requerit l'escissió del negoci en dos perímetres diferents.

"Aquesta transacció posa de manifest que, malgrat la incertesa generada per la situació del Covid-19 als mercats financers, actius únics i icònics com les marques de cigars premium d'Imperial Brands continuen atraient un gran interès dels inversors, que valoren el potencial d'aquestes marques a llarg termini", han destacat des de AZ Capital.

Noticias relacionadas

contador