ep archivo   iberdrola pone en operacion el parque eolico puylobo en los municipios de borja y
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola ha posat en marxa el complex eòlic Herrera II a Castella i Lleó integrat per tres parcs, La Huesa, Valdesantos i Orbaneja. La potència serà de 63 MW i un total de 14 aerogeneradors que evitaran l'emissió a l'atmosfera de 50.000 t CO2/any.

  • 12,31€
  • 0,20%

La quantitat destinada a la promoció del complex eòlic ha estat de 70 milions d'euros. En el seu desenvolupament han participat 800 professionals i la pràctica totalitat dels treballs en camp i obra civil han estat realitzats per empreses locals.

Els parcs Orbaneja i La Huesa s'han construït als municipis de Isar, Les Quintanillas, Rabé de les Calçades i Estepar: el primer d'ells integrat per set aerogeneradors, fins a un total de 31,5 MW de potència instal·lada; mentre que el segon compta amb quatre turbines que sumen 18 MW. Valdesantos, per la seva banda, s'ha aixecat a Estepar i té tres aerogeneradors amb una capacitat instal·lada total de 13,5 MW.

Els aerogeneradors instal·lats a Herrera II són els més potents i grans d'Espanya, amb una potència unitària de 4,5 MW. Iberdrola reforça així la seva aposta per Castella i Lleó i el seu lideratge en energies renovables innovadores a la regió, on ja opera més de 5.200 MW -1600 MW en són eòlics-, situant-la com la comunitat autònoma amb més megawatts verds instal·lats per la companyia.

Noticias relacionadas

contador