iberdrola gigabateria tamega

El primer ministre de Portugal, António Costa, i el president d'Iberdrola, Ignacio Galán, han inaugurat aquest dilluns al país lusità la gigabateria de Tâmega, una gran obra d'emmagatzematge hidroelèctric la construcció del qual s'ha prolongat durant gairebé vuit anys i n'ha comportat una inversió de més de 1.500 milions d'euros.

  • 11,68€
  • 0,60%

Amb una capacitat de 1.158 MW, el sistema electroproductor del Tâmega és capaç d'emmagatzemar 40 milions de kWh, equivalent a l'energia que consumeixen 11 milions de persones durant 24 hores a casa, convertint-se en un dels majors sistemes d'emmagatzematge d'energia d'Europa.

El complex està conformat per tres centrals: Alt Tâmega, Daivões i Gouvães, i gràcies a la seva capacitat de bombament pot emmagatzemar energia per a ser utilitzada quan més es precisi. Així mateix, compta amb un cicle d'eficiència energètica i de veritable economia circular que incrementarà la potència elèctrica total instal·lada a Portugal i evitarà l'emissió d'1,2 milions de tones de CO2 a l'any, ha informat Iberdrola en un comunicat.

Aquesta gran obra d'enginyeria, en què han treballat diversos milers de persones, evitarà la importació de més de 160.000 tones de petroli a l'any, consolidant-se com a motor socioeconòmic i de creació de llocs de treball a la regió.

La construcció del complex en aquesta àrea del nord de Portugal ha comptat amb un pla ambiciós d'accions socials, culturals i mediambientals que beneficien set municipis, i al qual s'han destinat més de 50 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador