iberdrola fotovoltaica italia

Iberdrola ha reforçat la seva presència a Itàlia amb la posada en marxa de la primera planta fotovoltaica al país. Es tracta de Montalto di Castro, ubicada a la regió central de Lacio i amb una capacitat de 23 MW.

  • 12,22€
  • 0,21%

Un cop finalitzat el muntatge dels mòduls fotovoltaics, la construcció de la subestació i la resta de les infraestructures elèctriques ha començat el procés de posada en marxa de la planta i la seva connexió a la xarxa. Quan entri en operació comercial, subministrarà prou energia per cobrir les necessitats de més de 12.000 llars i evitarà l'emissió de 9.600 tones de CO2 a l'atmosfera.

Així ho ha explicat la companyia en una nota, en què recorda que durant la fase de construcció es van trobar restes arqueològiques que daten de l'època etrusca, així com ceràmiques, elements de bronze i armes de ferro. En col·laboració amb l'autoritat d'Arqueologia italiana, els materials trobats han estat traslladats al Museu Arqueològic Nacional de Vulci, una de les localitats etrusques més importants del país.

Iberdrola afegeix a les 43 instal·lacions en desenvolupament, que sumen un total de 1.500 MW, la signatura d'un acord amb l'empresa GreenInvest per desenvolupar 17 instal·lacions eòliques i fotovoltaiques per un total de 327 MW. Així mateix, la companyia ha començat quatre projectes més que sumen 288 MW.

Valerio Faccenda, president d'Iberdrola Renovables Itàlia, ha puntualitzat que "la missió d'Iberdrola a Itàlia és contribuir, amb la nostra competència i capacitat financera, a fer inversions sostenibles i ètiques. L'objectiu és ajudar Itàlia a sortir de la dependència del gas i de la crisi energètica". "El nostre pla per a Itàlia preveu un important creixement de la plantilla renovable amb la incorporació immediata de més de 30 professionals. Tot l'equip italià està cridat a compartir els valors d'Iberdrola i ser partícip dels il·lusionants projectes del Grup per a Itàlia", ha assegurat.

Cal destacar que Iberdrola està activa al mercat italià des del 2016 com a proveïdor d'energia verda a empreses i llars. La companyia ha desenvolupat projectes, com ara solucions sostenibles per tal de salvaguardar el medi ambient per a les generacions futures.

A l'actualitat és considerada una de les comercialitzadores d'electricitat verda més grans del país, líder en la producció i distribució d'energia d'origen renovable.

Gràcies a la seva expansió internacional, la companyia espanyola opera ja 22.000 MW d'energies netes i compta amb inversions i presència a 15 països europeus, sent-ne els seus principals mercats Espanya, Regne Unit, Portugal, Alemanya, Itàlia, França i Grècia.

Noticias relacionadas

contador