ep ignacio galan 20200426114603
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola va guanyar un 12,2% més fins a juny, aconseguint un benefici net de 1.845 milions d'euros. No obstant això, al segon trimestre, el benefici net va baixar un 13,6% a causa de l'impacte de la Covid-19. L'energètica ha reconegut que la pandèmia ha tingut un impacte sobre el seu benefici operatiu net (EBIT) de 228 milions i el seu benefici net, de 153 milions d'euros.

  • 11,51€
  • -1,24%

Al mateix temps, Iberdrola ha explicat que la demanda i els preus comencen a recuperar-se a Espanya i el Regne Unit, mentre que països com els EUA i el Brasil comencen a implementar mesures reguladores de compensació, amb les quals el grup espera recuperar uns 70 milions d'euros.

Quant a les inversions de 3.582 milions d'euros durant el semestre (+2,3%), un 90% s'ha destinat als negocis de xarxes i renovables. Tenint en compte els últims dotze mesos, l'import suma ja 8.237 milions d'euros. Com a conseqüència, Iberdrola ha instal·lat al voltant de 1.600 megavats (MW) de capacitat al primer semestre i més de 4.900 MW aquest darrer any. A aquest esforç inversor s'afegeixen els 7.500 MW que actualment es troben en construcció.

L'energètica ha dit que les inversions previstes de fins a 10.000 milions d'euros en aquest exercici, la nova capacitat posada en marxa enguany, que fregarà els 4.000 MW; els 'rate cases' del Brasil i els Estats Units i el continu estalvi de costos i millora de l'eficiència fan que pugui reafirmar les seves previsions per a final d'any, en un entorn encara incert a conseqüència de la Covid-19.

Iberdrola manté així la seva perspectiva de creixement per al benefici net a un ritme de "dígit simple mig/alt", amb el dividend augmentant en la mateixa línia. Tot això, depenent de factors externs com són la demanda, l'evolució dels preus de l'electricitat, el deute vençut i la implementació de mesures que compensin els efectes de la pandèmia.

El benefici brut d'explotació (EBITDA) del grup ha ascendit a 4.918,2 milions d'euros aquest semestre, un 1,4% inferior al registrat durant els sis primers mesos de l'any anterior, amb creixement dels negocis de renovables (+5,3%) i generació i clients (+14,3%) i una aportació inferior de l'àrea de xarxes (-10,6%). El benefici brut d'explotació ajustat (EBITDA ajustat), resultant d'eliminar els impactes de la pandèmia sobre aquest concepte (157 milions d'euros), ha crescut un 4,2%, fins als 5.075 milions d'euros.

El president d'Iberdrola, Ignacio Galán, ha valorat aquests sis mesos i ha afirmat que "avancem ferms en el nostre compromís d'invertir 10.000 milions d'euros al 2020, demostrant que la via cap a una recuperació ràpida i sostinguda és l'economia verda".

Noticias relacionadas

contador