ep edificio de la sede de iberdola a 27 de octubre de 2021 en madrid espana iberdrola ha registrado
Isabel Infantes - Europa Press

Iberdrola ha entrat a la recta final de la licitació per l'empresa de renovables australiana CWP Renewables, competint amb dos consorcis més. L'oferta vinculant es presentaria a mitjans de novembre després d'haver superat la primera fase, amb la intenció que el procés es pugui resoldre abans de final d'any.

  • 12,36€
  • 0,04%

CWP compta amb 1.100 MW d'actius en funcionament o en fase avançada i 5.000 MW en desenvolupament, segons la notícia avançada per El Economista.

Per als analistes de Banc Sabadell, es tracta d'una informació "en línia amb allò anticipat al juliol, quan va entrar a la primera fase de la licitació, i que en tot cas no sorprèn en estar en línia amb el Pla Estratègic 2021-2025 i el compromís d'invertir al voltant de 2.000-3.000 milions d'euros a Austràlia als propers anys, per assolir 4.000 MW enfront dels 1.062 MW actuals (2,7% de la capacitat total renovable) i 433 MW en construcció (4% de la capacitat total en construcció)".

En tot cas, creuen que l'operació "seria poc rellevant quantia". A més, pressuposen que Iberdrola també consideraria l'estratègia de rotació de capital (venda de participacions minoritàries a socis estratègics) per desenvolupar-lo.

Noticias relacionadas

contador