iberdrola alemania

Iberdrola ha nomenat Felipe Montero conseller delegat d'Iberdrola Deutschland, juntament amb un equip executiu que inclou Iris Stempfle, directora general de la Divisió Offshore i consellera delegada adjunta d'Iberdrola Deutschland, Martin Stolle, director general de la Divisió Onshore i Sven Wolf, director general de la Divisió Comercial.

  • 11,55€
  • 0,79%

L'energètica ha anunciat aquest dimarts la integració de totes les activitats empresarials a Alemanya per dur a terme els seus plans de creixement al país. Així, la nova companyia es denominarà Iberdrola Deutschland, una filial participada al 100%, la principal línia de negoci de la qual és l'explotació de grans actius d'energies renovables i la prestació de serveis de transició energètica a empreses. Aquests serveis abasten tot el cicle de vida del procés de descarbonització i inclouen solucions sostenibles i intel·ligents per a clients comercials i industrials, per ajudar-los a reduir la seva empremta de carboni i complir els objectius mediambientals.

Amb seu a Berlín, Iberdrola Deutschland és l'operador més gran de parcs eòlics marins al mar Bàltic alemany i té previst obrir noves oficines a altres ciutats com Hamburg, Frankfurt i Munic en un futur pròxim, segons ha informat Iberdrola en un comunicat.

A través de les seves Divisions Offshore i Onshore, la companyia dirigeix la planificació, la construcció i l'explotació de parcs eòlics marins i terrestres, així com de plantes solars fotovoltaiques.

Mitjançant la Divisió Comercial, Iberdrola ofereix als seus clients comercials i industrials solucions a mida per al subministrament d'energia verda, incloent-hi el subministrament d'electricitat, contractes PPA a llarg termini, serveis de gestió de cartera i solucions fotovoltaiques d'autoconsum.

Igualment, la filial d'Iberdrola a Alemanya ofereix solucions integrades en tecnologies creuades, com ara emmagatzematge en bateries o hidrogen verd per a ús industrial.

"La combinació de totes les activitats sota un mateix sostre, amb un model de negoci integrat de 360º ens permet oferir als nostres clients i socis els millors serveis per assolir els seus objectius de descarbonització, alhora que aprofitem les capacitats d'un grup global com Iberdrola", ha afirmat Montero.

Montero és Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Madrid, Enginyer Elèctric per la Universitat Politècnica de Berlín i Màster en Economia per la UNED (Espanya). També va cursar l'MBA d'ICADE Business School i Strathclyde University dins del programa de postgrau d'Iberdrola.

Va començar la seva carrera professional a empreses d'enginyeria del sector de la construcció i es va incorporar a Iberdrola el 2010 com a enginyer treballant per al parc eòlic marí de Wikinger, la primera instal·lació d'aquestes característiques construïda per Iberdrola a Alemanya. El 2017, va ser nomenat director de projecte de Baltic Eagle, el parc eòlic marí que Iberdrola està instal·lant actualment en aigües germàniques.

El 2020, Montero es va incorporar a Northland Power com a country manager de Taiwan, on va dirigir el desenvolupament del projecte eòlic marí Hai Long, d'1 GW de potència, a l'estret de Taiwan.

"Torna ara a Iberdrola, com a conseller delegat d'Iberdrola Deutschland, per dur a terme els ambiciosos plans de creixement que la elèctrica europea més gran s'ha marcat en un mercat estratègic com Alemanya", ha subratllat Iberdrola al seu comunicat.

Noticias relacionadas

contador