biden_eeuu_ignaciogalán_iberdrola
Iberdrola

Iberdrola reforça la seva aposta pels Estats Units, el principal destí de les inversions de l'elèctrica, amb més de 21.500 milions de dòlars previstos el trienni 2023-2025. El nombre de treballadors de la filial nord-americana del grup, Avangrid, supera els 7.500 i la companyia genera a través de les inversions i compres un total de 70.000 llocs de treball al país, segons ha notificat l'empresa en una nota de premsa.

  • 11,61€
  • 1,31%

Durant els darrers tres anys (2020-2022), la companyia presidida per Ignacio Galán ha invertit als Estats Units 9.000 milions de dòlars, i només el 2021 es van superar els 3.000 milions de dòlars.

A l'activitat de xarxes elèctriques de transport i distribució, l'entitat ha destacat que està realitzant inversions en modernització i digitalització, a fi d'incrementar la qualitat de servei i la resiliència davant de fenòmens meteorològics extrems i de possibilitar la integració de més energies netes al sistema. "A més, és la tercera empresa d'energies renovables més gran del país per capacitat instal·lada i lidera el desenvolupament de l'energia eòlica marina, un vector fonamental de la transició energètica, amb una cartera de projectes de més de 6.000 MW".

Així mateix, està previst que el 2025 la capacitat instal·lada renovable d'Iberdrola als Estats Units arribi aproximadament als 10.000 MW, amb un creixement del 70% en una dècada.

Actualment té en marxa dues iniciatives energètiques al país a l'àmbit de les renovables i les xarxes: la construcció del parc eòlic marí Vineyard Wind 1, de 806 MW de capacitat, en aigües de Massachusetts, i l'adquisició de PNM Resources, a Nou Mèxic i Texas.

A principis del 2022, a través de la seva filial nord-americana Avangrid, Iberdrola es va adjudicar més de 2.000 MW de capacitat eòlica marina a la costa est: els parcs eòlics marins de Park City Wind (804 MW) i Commonwealth Wind (1.232 MW) que tenen en curs els permisos del Bureau of Ocean Energy Management (BOEM).

"La inversió total en aquests tres projectes podria superar els 10.000 milions de dòlars aquesta dècada, i generaria energia neta per a més d'1,5 milions de llars. Avangrid també compta amb el projecte de Kitty Hawk (3.500 MW), en aigües de Carolina del Nord, la primera fase del qual, Kitty Hawk North (800 MW) ja ha iniciat el procés d'obtenció de permisos del BOEM”, ha informat l'entitat.

En línia amb l'aposta realitzada per l'hidrogen verd per part de l'administració nord-americana, l'octubre del 2022, Iberdrola i la companyia nord-americana Sempra Infrastructure van anunciar un acord per al desenvolupament conjunt de projectes d'hidrogen i amoníac verds a gran escala amb l'objectiu de cobrir les necessitats de descarbonització de la indústria nord-americana.

Iberdrola compta als Estats Units amb una cartera de projectes renovables d'alta qualitat de més de 25.000 MW, que representen una plataforma estable de creixement continuat durant els propers anys a mesura que el país compleix els objectius de descarbonització.

Noticias relacionadas

contador