ep el presidente de iberdrola ignacio sanchez galan
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola, a través de la seva filial al Regne Unit, ScottishPower, participarà en la construcció del projecte Eastern Link, un gran cable submarí que actuarà com una gran autopista elèctrica que unirà Escòcia i Anglaterra a través de la mar del Nord.

  • 11,61€
  • 1,31%

L'energètica abordarà el desenvolupament d'aquesta gran infraestructura de transport d'energia, que representa una inversió de milers de milions de lliures, amb SSE i National Grid.

Eastern Link tindrà una capacitat de 4 gigavats (GW), repartits en dues grans línies de 2 GW cadascuna que permetran transportar energia verda des d'Escòcia, pol renovable de l'illa, cap a uns 4 milions de llars angleses. El projecte jugarà un paper clau perquè el Regne Unit compleixi els objectius de neutralitat climàtica de 2030.

La costa est d'Escòcia ja alberga gairebé 1 GW de parcs eòlics marins operatius, amb 4,4 GW més en tràmit i fins a 10 GW previstos més. Les tasques de reconeixement per a aquest projecte han començat fa poc, i s'espera que les obres de construcció s'iniciïn el 2024.

PATROCINADORS PRINCIPALS DE LA COP26

Així mateix, les tres companyies energètiques han confirmat que seran patrocinadors principals de la pròxima COP26 de Glasgow, prevista per a 2021.

El conseller delegat de Scottish Power, Keith Anderson, va considerar que la COP26 brindarà "l'oportunitat perfecta" perquè el Regne Unit mostri "la seva innovació, progrés i lideratge en la lluita contra el canvi climàtic. "Estem orgullosos de ser socis importants en aquest esdeveniment", va dir.

Anderson va mostrar la seva convicció que el Regne Unit pot assolir els seus ambiciosos objectius, però "ha de fer-se mitjançant la inversió i la innovació en projectes essencials com Eastern Link, que brindi beneficis als clients i la societat a llarg termini".

Noticias relacionadas

contador