l-appel-a-la-greve-leve-chez-british-airways 20170528112423

IAG, el hòlding aeri, ha comunicat que els afectats per l’atac cibernètic sofert per British Airways ascendeixen a 244.000 persones. L'incident va ocórrer el passat 6 de setembre. IAG ha assenyalat que l'aerolínia entrega informació actualitzada als seus clients a mesura que conclou la investigació interna.

IAG

  • 2,06€
  • -2,92%

"La investigació ha establert que un menor nombre de clients dels originalment identificats van ser afectats. Dels 380.000 dades de targetes de pagament identificats inicialment, 244.000 han estat els afectats", assenyalen en el comunicat.

Des de l'anunci realitzat el 6 de setembre de 2018, British Airways està en condicions de confirmar que no s'han verificat casos de frau. L'aerolínia ha estat treballant contínuament amb investigadors forenses especialistes en seguretat cibernètica i l'Agència Nacional del Crim (National Crime Agency) per investigar en profunditat el delicte de sostracció de dades.

La investigació ha mostrat que els hackers podrien haver sostret informació personal addicional i British Airways està notificant als titulars de 77.000 targetes de pagament, que prèviament no havien estat notificats, que els seus noms, adreces postals, correus electrònics i informació de pagament de les seves targetes incloent-hi el número de la targeta, data d'expiració i el codi CVV han estat potencialment compromesos, i altres 108.000 titulars addicionals sense incloure el codi CVV.

Els potencials clients afectats són només aquells que van realitzar reserves de bitllets entre el 21 d'abril i el 28 de juliol de 2018 utilitzant targetes de pagament. Encara que British Airways no posseeix evidència concloent que les dades van ser sostretes dels seus sistemes, l'aerolínia està adoptant un enfocament prudent i està notificant als potencials clients afectats, aconsellant-los contactar als seus bancs o proveïdors de targetes de pagament com a mesura de precaució.

Noticias relacionadas

contador