cbiag1 short1

IAG pateix en borsa una altra jornada més després que UBS li hagi rebaixat la recomanació des de 'mantenir' fins a 'vendre'. Les principals raons d'aquesta rebaixa són l'increment del preu del combustible i la inestabilitat que generarà l'any que ve el Brexit.

IAG

  • 2,07€
  • 0,78%
  • 1,77£
  • 0,51%

Així mateix, també li ha reduït el preu objectiu a IAG Anglaterra, des dels 780 penics fins als 705 penics. No obstant això, la companyia encara li veu potencial, d'un 8%, ja que cotitza als 650 penics. En el cas de l'IBEX 35, la companyia es deixa un 1,46% fins als 7,27 euros.

L'increment del preu del combustible amb possibles vents en contra tindrà un potencial impacte en els comptes d'IAG, segons assenyalen els analistes d'UBS. A més, consideren que un augment de la capacitat de la indústria podria afectar els seus rendiments.

D'altra banda, expliquen que el potencial de les puntuacions de la satisfacció dels clients de Bristish Airways i Iberia seran més febles. "El 2019 és probable que porti la incertesa econòmica marcada pel Brexit", apunten. Per això, hi veuen un potencial limitat per a les accions: "Ajustem les nostres previsions per reflectir-hi els grans desafiaments", asseguren a l'informe.

També han rebaixat les estimacions del benefici per acció de 2019 i de 2020 en un 14%. "L'ajust es deu a canvis en la moneda, el combustible i les nostres perspectives per als rendiments després de 2018", expliquen. El seu pronòstic d’EBIT per 2019 està per sota dels nivells d'aquest any "si les nostres previsions són correctes, seria el primer any des de la formació d'IAG que aquest EBIT no creix". No obstant això, pronostica que el creixement dels guanys continua després de 2019 i que la companyia aconseguirà un benefici per acció del 10%.

Aquestes caigudes se sumen a les d'aquest dimarts quan totes les aerolínies van caure amb força per la forta pujada del preu del petroli. Un preu que fa que el combustible per a les aerolínies estigui més car, de manera que els inversors deixen de mostrar el seu suport.

A l'IBEX 35, IAG, el grup d'empreses aeri que integra Iberia entre altres, va tancar amb una caiguda del 3,68% fins als 7,38 euros. La companyia, que també cotitza a Londres, es va deixar un 4% a l'FTSE 100. En aquest índex també hi és easyJet, que va caure un 3,4%. Una mica més d'un 3,5% també es va deixar Air France.

Per la seva banda, Deutsche Lufthansa, que forma part de l'índex DAX 30 alemany, va ser la que més va patir la pujada del cru, ja que va caure més d'un 5% fins als 21,8 euros.

Noticias relacionadas

contador