ep archivo   consejero delegado de iag luis gallego
JUANJO MOLINA - Archivo

El grup d'empreses IAG, que engloba Iberia, British Airways (BA), Vueling i Aer Lingus, va registrar unes pèrdues després d'impostos i partides excepcionals de 2.048 milions d'euros durant el primer semestre d'aquest any, enfront de les pèrdues de 3.813 milions registrades d'un any abans, a causa de les restriccions de viatges derivades per la crisi sanitària de la Covid-19.

IAG

  • 1,85€
  • -1,91%

El resultat després d'impostos abans de partides excepcionals va ser negatiu en 2.169 milions d'euros, davant les pèrdues dels 1.972 milions d'euros de el mateix període del 2020, segons ha informat el grup a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La pèrdua de les operacions publicada del semestre va ser de 2.035 milions d'euros, davant les pèrdues de 4.052 milions d'euros del 2020.

"A curt termini, la nostra prioritat és assegurar que estem preparats des del punt de vista operacional i que tenim la flexibilitat necessària per capitalitzar un entorn en el qual hi ha una demanda latent que es manifesta en quant s'aixequen les restriccions de viatge", ha ressaltat el conseller delegat d'IAG, Luis Gallego.

"Això es reflecteix en els resultats d'Iberia i Vueling. Durant el segon trimestre, les dues companyies van registrar els millors rendiments dins el Grup, fruit de les menors restriccions de viatge en alguns països d'Amèrica Llatina i la recuperació del mercat domèstic espanyol. Sabem que aquesta recuperació no serà homogènia, però estem preparats per aprofitar un increment en la demanda de viatges a mesura que augmentin els nivells de vacunació", va afegir.

Noticias relacionadas

contador