ep aviones de iberia express
Óscar Cañas - Europa Press - Archivo

IAG, Meliá Hotels, edreams ... el sector turístic torna a sofrir a la borsa espanyola pels nous dubtes sobre la vacuna d'AstraZeneca i la segona onada de la pandèmia de coronavirus a Espanya i a d'altres països europeus, que enfosqueix el panorama econòmic a curt termini.

IAG

  • 2,08€
  • 0,73%

A destacar el negatiu comportament de l'aerolína IAG, que ha marcat mínims anuals mentre segueix endavant amb l'ampliació de capital projectada per a reforçar el seu balanç. Les accions d'IAG es desplomen un 9%, fins a 1,10 euros.

La companyia ampliarà capital a través de l'emissió de 2.979.443.376 noves accions i el preu de subscripció serà de 0,92 euros per cada acció nova, la qual cosa representa un 35,9% de descompte sobre el TERP (preu teòric ex-drets) basat en el preu de tancament de les accions el 9 de setembre de 2020.

Qatar Airways, el seu principal accionista, s'ha compromès irrevocablement a subscriure'l de manera proporcional als seus drets de subscripció preferent, que suposen el 25% del capital.

Per part seva, Gabriel Escarrer, president de Meliá Hotels, ha comentat en una entrevista amb Cinco Días que "la reversió d'aquesta situació (de crisi) no depèn de nosaltres, sinó que la disponibilitat d'una vacuna efectiva torni a generar la necessària confiança per a viatjar, la qual cosa encara trigarà mesos a arribar".

"L'horitzó és resistir fins que una vacuna permeti la reactivació de la demanda, perquè si arribem fins aquí, estic segur que serem a la primera 'línia de sortida' de la recuperació. No sabem quan serà, però puc afirmar que Meliá està preparada per resistir molts mesos encara, òbviament fent nombrosos sacrificis, i comptant amb el suport públic al sector, que serà essencial", ha conclòs Escarrer.

Noticias relacionadas

contador