ep imagen de aerolineas de iag
CEDIDA - Archivo

IAG estrena ampliació de capital entre fortes pujades (+10%) i en ple reajustament de la seva cotització, que s'ha recalculat des dels 2,1 euros amb els quals va tancar divendres passat fins als 1,392 euros d'aquest dilluns, després de descomptar-se els drets de subscripció que s'han lliurat als accionistes.

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%

En aquest sentit, els accionistes del conglomerat d'aerolínies han rebut un dret de subscripció per cada títol d'IAG en cartera.

El valor teòric d'aquests drets és de 0,707 euros. Després de la superpujada d'aquest dilluns, aquests passarien a estar valorats en uns 0,821 euros. L'ampliació ha estat enterament subscrita pel seu principal accionista, Qatar Airways.

Aquest augment de capital va ser aprovat pels accionistes a la Junta General d'Accionistes del 8 de setembre de 2020. Els fons nets percebuts s'utilitzaran per enfortir el balanç del Grup, reduint l'apalancament i augmentant la seva posició de liquiditat.

En concret, l'augment de capital s'ha fet a través de l'emissió de 2.979.443.376 noves accions de IAG i el preu de subscripció serà de 0,92 euros per cada acció nova, la qual cosa representa un 35,9% de descompte sobre el TERP (preu teòric ex-drets) basat en el preu de tancament de les accions el 9 de setembre de 2020.

Noticias relacionadas

contador