turismo crash coronavirus portada
© Alberto Sánchez

IAG, Meliá, Amadeus, NH... les accions de turisme i viatges pugen malgrat òmicron, la nova soca de la Covid que ja està provocant noves restriccions que afecten l'activitat d'aquestes companyies.

  • 59,64€
  • 0,74%

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%
  • 7,42€
  • 0,61%

Els Estats Units s'estan plantejant endurir les normes de viatge aquesta setmana per afrontar l'amenaça que suposa òmicron. L'Administració Biden planeja exigir a tots els viatgers que se sotmetin a una prova diagnòstica un dia abans de la sortida, independentment del seu estat de vacunació (les normes actuals exigeixen que els viatgers se sotmetin a les proves en un termini de tres dies).

En aquest sentit, Irlanda exigirà a tots els viatgers una prova de Covid-19 negativa, independentment del seu estat de vacunació, no més de 48 hores abans de l'arribada, si és test d'antígens, o una prova PCR no més de 72 hores abans de l'arribada. Aquesta nova norma entrarà en vigor a partir del proper divendres 3 de desembre.

NOTÍCIES NEGATIVES PER A VIATGES I TURISME

Els analistes de Banc Sabadell consideren que es tracta de "notícies negatives, ja que torna a posar de nou traves als viatgers internacionals", tot i que afegeixen que "és complicat valorar l'impacte que això podria comportar, atès que només són traves i no prohibicions".

Aquests experts recorden que "el mercat nord-americà a IAG pesa un 17% de les seves vendes en un any normalitzat i un 30% de la seva capacitat. Aquest segment geogràfic és d'especial rellevància per la posició de domini de British Airways a l'Atlàntic Nord, el qual té un ingrés unitari més gran (per més pes business) i, per tant, una rendibilitat més gran, recolzat en els viatges de negocis".

Segons els seus càlculs, “als preus actuals i assumint un marge EBIT recurrent del 12%, el mercat estaria descomptant uns nivells de capacitat del 60% vs 2019, que ens sembla exagerat tenint en compte que, de moment, hi ha moltes incerteses al voltant de la nova variant òmicron".

Noticias relacionadas

contador