ep imagen de aerolineas de iag
CEDIDA - Archivo

Aena, Amadeus, IAG i Meliá cauen amb força aquest dilluns davant l'amenaça de Joe Biden, que planeja restablir les restriccions als vols procedents tant d'Europa com del Regne Unit.

IAG

  • 1,85€
  • -1,91%

Aena es deixa gairebé un 2%, Amadeus, més d'un 2%, IAG, a prop d'un 6% i Meliá, més d'un 3%. El desembarcament del demòcrata al despatx oval no està deixant indiferent a ningú.

A més de les restriccions als passatgers no nord-americans procedents del Regne Unit i Europa, Biden també planeja limitar l'arribada de ciutadans des d'Irlanda, Brasil i Sud-àfrica, a causa que una de les últimes variants del virus ha sorgit en aquest país, segons avancen mitjans com NBC.

Si es tracta d'un ciutadà nord-americà, aquest haurà de presentar junts amb del passaport una prova de coronavirus amb resultat negatiu duta a terme en un termini que no superi les últimes 72 hores. Cal recordar que aquesta recuperació de les restriccions als passatgers va ser aixecada per Donald Trump abans d'abandonar la Casa Blanca.

Malgrat la seva clara exposició als vaivens de la Covid-19, i segurament a causa d'aquests, valors com IAG i Amadeus segueixen estant relativament ben vistos per la majoria d'analistes, que ara hi veu una oportunitat d'entrada perquè el seu preu és baix.

Hi continua havent pessimistes. És el cas de Banc Sabadell, que al seu informe d'aquest dilluns ha rebaixat el seu consell d'Aena de 'comprar' a 'vendre' perquè "la pandèmia retardarà la seva recuperació". Concretament, l'entitat catalana creu que la "evolució de la Covid-19 ens porta a rebaixar les nostres expectatives i a assumir que serà difícil veure el trànsit recuperant nivells de 2019 fins a la segona part d'aquesta dècada".

Noticias relacionadas

contador