ep empleadosrepsol adquieren 246508 accionesla petroleraparteplanincentivos
REPSOL - Archivo

El ral·li del petroli està deixant dos escenaris molt diferents per a les cotitzades: unes reaccionen amb pujades i, d'altres, amb caigudes. Són la cara i la creu. Són IAG i Repsol. El consorci d'aerolínies es deixa un 3% i, la petroliera espanyola, repunta un 2%.

Per què? El petroli és el motor (literal) d'IAG i les aerolínies. Ara que està més car (i apunta que pot anar per llarg), els inversors així ho descompten. I castiguen la companyia al parquet.

Una de les grans beneficiades és Repsol. La petroliera se situa a l'altra banda de la barra. No és el client ni el consumidor. És la venedora d'aquesta matèria primera. Per això la seva cotització puja al so del preu de l'or negre.

I el ral·li de l'or negre té lloc per l'atac amb drons a un dels seus majors productors a escala mundial: Aràbia Saudita. Els drons van atacar una instal·lació de processament de petroli en Abqaiq i el proper camp petrolier de Khurais dissabte, durant el qual van destruir 5,7 milions de barrils de producció diària de cru o el 50% de la producció de petroli del regne.

Segons s'informa, Saudi Aramco, la companyia petroliera nacional, aspira a restaurar al voltant d'un terç de la seva producció de cru, és a dir, 2 milions de barrils, aquest dilluns.

Diumenge a la nit, el president Donald Trump va dir que estava autoritzant alliberar petroli de la Reserva Estratègica de Petroli per mantenir els mercats "ben proveïts" i ha afirmat que està preparat per respondre als atacs, dels quals acusa l'Iran.

Noticias relacionadas

contador