ep archivo   luis gallego consejero delegado de iag
EUROPA PRESS - Archivo

IAG ha anunciat aquest dimarts que ha exercit la seva opció de bescanviar el préstec no garantit de 100 milions d'euros a set anys del grup a Globalia per una participació d'un 20% al capital social d'Air Europa.

IAG

  • 2,04€
  • 2,20%

El 17 de març passat, IAG va pactar amb Globalia aquest préstec de 100 milions convertible en un 20% del capital d'Air Europa, i a mitjans del mes de juny se'n va conèixer la formalització.

"Seguim convençuts de la importància estratègica d'aquesta operació (adquirir Air Europa) per al desenvolupament i la competitivitat del hub de Madrid. Des que hem iniciat les negociacions, el món ha canviat. Aquest acord (préstec de 100 milions) ens donarà temps per avaluar amb exclusivitat estructures alternatives que puguin ser d'interès per a les dues companyies i que ofereixin beneficis significatius per als seus clients, treballadors i accionistes", indicava el president d'IAG, Luis Gallego, en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) al mes de març passat.

IAG va acordar el novembre del 2019 comprar Air Europa per 1.000 milions d'euros, però l'arribada de la pandèmia va suposar una parada en l'operació i una forta garrotada per al sector. Air Europa va necessitar el rescat del govern espanyol per valor de 475 milions d'euros i un crèdit de l'ICO per valor de 140 milions d'euros. Això va portar Iberia a replantejar la compra el gener de l'any passat: va rebaixar el preu a 500 milions d'euros a pagar en sis anys.

Uns mesos després l'acord va començar a trontollar. A finals de l'any passat, Iberia va pagar 75 milions d'euros a la companyia de la família Hidalgo amb l'objectiu de renegociar les condicions durant el mes de gener per arribar a un nou acord que pogués tenir el vistiplau de la Comissió Europea. Però a finals de febrer no hi havia acord i Iberia va revelar que Air Europa estava mantenint converses per la seva venda a altres companyies.

Noticias relacionadas

contador